Şavşat Duvar Gazetesi Doğa ve Yaşam

Dogayı Yok Ediyoruz

Turgay Kurtuluş

Önce şu sorunun cevabini bilmemiz gerekir bence.Kim önce yaratildi?Dogami?Insanmi?Yoksa evrimle insanlasan insansilar mi yok ediyorlar dogayi.Bugün "insan?" gözüyle baktiginizda (ki bana göre ancak insansi olabiliriz)yalnizca dogayi degil kendi türümüzüde ayni hayvansi duygularla yokettigimizi görebiliriz aslinda.Ve sanirim gelecekte farkli olmayacak insansilar icin.Ayni hayvansi duygularla,hirslarla,vahsilikle ve türümüzle birlikte yok edecegiz dünyayi.

Marsta yasami düsünüyorum da;hicte ilgi cekici degil benim icin su anda.Belki torunlarimin torunlari icin öyle olur bilemiyorum.Henüz doyamadim bu dünyada yasamaya cünkü.Bugün kendi ülkemde bile cok görmek isteyipte hala gezip göremedigim o kadar cok doga harikasi yerler varki!Sanirim ben göremedende yok olup gidecekler.Ve ne yazikki gelecekte torunlarimizin görmesi icin de hicbirsey yapmiyoruz!!!!!

Dogayi insandan ayri bir parca olarak görmekle en büyük hatayi yapiyoruz bence.

"Insan mi dogaya hakim;yoksa dogami insana hakim?" sorusunu sorarken; insanoglunun hala yercekimiyle savastigini yada;öldükten sonra nasil toprak oldugunu unutuyoruz bence.

Cok fazla düsünmeye gerek yok arkadaslar bence "DOGA" demek zaten "INSAN" demek.Sistemde esas olan "DOGA ve KURALLARI"dir. "INSAN"sa bu sinirsiz sistemin icinde yalnizca bir birim.Gelin diger birimlere gereken saygiyi gösterelim.Tipki sistemin bize gösterdigi gibi(karnimizi doyurarak,ruhumuzu doyurarak,vs.......)Gelin icimizdeki insansidan kurtulup gercek insanlar olalim ve özümüze dönelim. Bilmem anlatabildin mi?

Bu İçerik 9048 Kez Görüntülendi

Doğa ve Yaşam Üye Listesi