Şavşat Duvar Gazetesi Felsefe

Aziz Olan Üç Damla!

Ayşenur Şahan

Aziz Olan Üç Damla!
Kan,ter,gözyaşı.
Bu üç damla azizdir. bu üç damlanın karıştığı şeyde azizdir. Neyin uğruna olursa olsun, samimi bir dava uğruna dökülen kanlar karşılıksız kaldığı görülmemiş. Terde öyle. Kim çalışarak ter dökmüş de karşılığını alamamış? Hangi inançtan ve ırktan olursa olsun. herkes için geçerli. İnsan için” diyor Kur’an; ”İnsan için yalnız çalıştığının karşılığı vardır.” (53 Necm 39)

Gözyaşı da öyle. Zulme uğramış birinden dökülüyorsa o damla, düştüğü yeri yakacaktır.

Bu üç damla bedeldir. Bu bedel ödendiği zaman elde edilen şey meşru olur.

Kan, toprağın; ter, ekmeğin; gözyaşı, yüreğin bereketidir. Kanlarını ve canlarını verdikleri için ecdadımız biz bu gün bu topraklarda yaşabiliyoruz. Bütün hepsini saygı ve hürmetle yad ediyorum. Mekanınız cennet olsun.

Bu gün dünyanın bir çok yerinde bu bedeller veriliyor. Ter ; bir şeyler için ki; bu maşiet için olur, ter döküyorsa kişi, dünyanın en tatlı ve leziz yemeğini yiyordur. Çünkü helal ve alın teri dökerek kazandığından daha hayırlı ne olabilir ki?

Gözyaşı; yetimin gözyaşı, mazlumun gözyaşı. (Mazlumun ahı, tahtından indirir Şah'ı!)
Bizim göz yaşlarımız.
Evet bilseydik göğsümüzdeki bir güç merkezi taşıdığımızı ve bunun her gün üzerine yağan günahlarla paslandığını, bu pası çözecek tek kimya olan gözyaşını bir umman gibi salacaktık gecelerin koynuna.

Eğer bilseydik her gün en çok kullandığımız organların başında elimiz, zihnimiz ve kalbimiz gelir; bu üçü içerisinde de en çok kullandığımız ve kirlettiğimiz kalbimizdir. O’nu pislik içerinde koyduğumuz için, Allah korkusundan dökülen yaşlarla yıkayamadığımız için hayıflanacaktık.

Ve hasılı ağlamak bir meziyettir.Gerçekler için ağlamak, yoksa herkesin bildiği geçici şeyler için değil. Anlayabilseydik ağlanacak halimize güldüğümüzü! Anlayamayanlar ağlayamazlar!.işte biz böyle olduk. Gördüğümüz duyduğumuz o kadar acı şeye artık tınlamıyoruz bile.

Bu üç damlanın hakkını verebilenlere selam olsun!

Bu İçerik 1481 Kez Görüntülendi

Yorumlar

Hidayet Bilişik

Kan, Ter, Gözyaşı

Hidayet Bilişik - 4 Şubat 2008
SENİ YAZDIKLARINDAN VE HAKKINDA YAZILANLARDAN TANIDIM VE ÇOK SEVDİM AYŞENUR.YAZILARININ OKUYANLARA KATTIKLARI GÜZELLİKLER TARTIŞILMAZ. BU YAZINDA ÇOK GÜZEL OLMUŞ. RABBİN HAKKINI VEREBİLEN KULLARINDAN EYLESİN. MEKANIN CENNET OLSUN.
İsmet Aci

Harika

İsmet Aci - 26 Aralık 2005
Bir tek kelime sanırım yeter. HARİKA
isa Gül

YARATILIŞIN GAYESİ

isa Gül - 26 Aralık 2005
İnsanoğlu yaratılışın gayesini bilseydi aziz olan üç damlayı daha iyi anlar ve uygulardı. İnsanoğlunun yaratılışın gayesi nedir. Allaha kulluk görevini yerine getirmek. yarattığı kullarına hizmet etmektir. Allaha ibadet eder kulluk görevini yerine getirebilirsiniz. Ama yarattığı kullarınna hizmet etmezseniz. yarım kalırsınız. İnsanlar insanlara hizmet etmekten uzak kaldıkları için artık kan, göz yaşı ve alın terinin maana ve faziletinden uzak kalmıştır. Yazınızın anlayana rehber olmasını temenni ederim. obalı İsa GÜL
Cihangir Altun

Ağlayamazsan Anlayamazsın

Cihangir Altun - 26 Aralık 2005
Gönlünüze Yüreğinize sağlık Necip Fazıl da “ağlayamazsan anlayamazsın” diyor siz bu sözü tamamlamışınız anlarasak ağlarız ve ağlarsak anlarız. Rabbil alemin anlayan ve ağlayanlardan eylesin.
Turan Demirci

Bu kadar

Turan Demirci - 26 Aralık 2005
“olur da, bu kadar güzel ifade mi olur...!!!!!!!!!?
Mustafa Zengin

Harikulade bir yazı

Mustafa Zengin - 26 Aralık 2005
Sevgili Ayşenur Kardeşim gönlünüzün derinliklerinden dökülen o duygularınıza katılmamak içten değil. Harikulade bir yazı. Tek ifadeyle T E B R İ K L E R... M.ZENGİN

Felsefe Üye Listesi