Şavşat Duvar Gazetesi Kültür ve Sanat

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Şener Altun

İlk tanıdığımızda Anadır onlar. Uykusuz, aç sessiz ve sefil hayatlarında, umut olurlar bize, kaybolmuşluklarımız da yol, karanlığımıza fener, tutunacak dal, fırtınalarda sığınacak liman, dertlerimize derman, gözyaşımızı silen el olurlar, kendi gözyaşlarını, çaresizliklerini saklayarak.

Sonra farklılıklarını fark eder arkadaş oluruz, oyunlarına konuk olur, aynı takım için çalışırız sokak aralarında köşe kapmacalar da. Bazen komşu kızı olurlar bazen akraba bazen el kızı olurlar. Okul yollarında birlikte yürür, kaydıraklarda beraber kayar, belki bir sürü peşinde aynı yöne çomak sallar, imkan bulmuş isek aynı sinema salonunda tek yürek gibi çarparız.

Çocuksu duygularla sahiplenmeler, aşk doğurur zaman zaman, kopması imkansız bağlar olur aramızda. Sevgili olur, yaşamın anlamı olur, hayaller gerçek olur, eş olur bazen çocuklarımıza anne olurlar. Saçlarını süpürge ederler dirlik, birlik mutluluk için…

Hep saygıyı sevgiyi hak ederler de …

Biz ne yaparız

Küfrederken anasından başlarız, adamın ne soyu kalır ne soy ağacı. Bazen, duygularını bazen bedenlerini satarız satın alırız, insan olduğumuzu unutarak. Hep eşitlik deriz de asla eşit davranmayız, adım adım yürüdüğümüz yolda bile arkaya bırakırız izimizi takip etsinler diye. Vitrinlerde olanlara bakarız da vitrinde bizden biri olmasına asla rıza göstermeyiz.

Hep sömürdük sömürüyoruz. Lafta haklarınıza saygılıyız.

Yarınlarda yaşanacak güzel günlerin hayali olmasa, kıyamet denen son bu gün olurdu. Yarınlardaki güzel günlerin hayalden çıkıp gerçeğe dönüştüğünü görmek umuduyla, üretimde, paylaşımda, yaşamda her alanda herkes için eşitlik,

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü, eli öpülesi analarımıza,

Sömürmeden ve sömürülmeden …

Bu İçerik 9323 Kez Görüntülendi

Kültür ve Sanat Üye Listesi