Şavşat Duvar Gazetesi Politika

Artvin Milletvekilleri

Attila Şimşek

İlimizi bu dönem mecliste iki siyasi parti birer milletvekili ile temsil etmektedir.

Artvinlilerin % kaçı acaba bu iki milletvekilinin adını bilmektedir?

Ben cevap vereyim ikisinin toplamı % 10 u geçmez.

Bu iki milletvekili bu dönem içinde ilimizin sorunları ile ilgili hiçbir çalışma yapmamış,bu konularda kamuoyu oluşturmamışlardır. Mecliste verdikleri, önerge ve konuşma aktivitelerini incelediğimizde bu iki ayrı partinin milletvekili de ilimiz için hiçbir varlık gösterememişlerdir.

Bu konuda geçmiş dönemlerde Tunceli Milletvekili olan Kamer Genç ilinin sorunları olduğunu hertürlü ortamda dile getirmeyi bilmiştir. Bizim milletvekillerinde o yönde de sosyal bir aktivite görmüyorum.

Ufukta seçim tarihi gözüken bu zamanda halkımız için ilimizin sorunlarını gündeme getirecek, çözmek için uğraşacak insanları milletvekili yapmalıyız.

Bulunduğumuz dönemde sanki Artvin güllük gülistanlık içinde yaşamış gibi milletvekillerinin sesi soluğu hiç çıkmadı.

Türkiye'de politikada liderin mutlak egemenliğinin olduğu milletvekili aday belirleme sürecinde başkanın kendi isteği doğrultusunda parmak kaldırıp indiren suya sabuna dokunmayan bireyleri tercih ettiği için görev halkımıza düşmelidir. Artvin için çalışacak kişilikleri seçmeyi başarmalıdır.

Bunu tesbit etmenin yoluda milletvekili olmadan önce bulunduğu makamlarda Artvin için hizmet etmiş insanları gözetmek gerekmektedir.

Milletvekili olana kadar ve milletvekili olduktan sonra adı sanı duyulmayan Artvin için birşeyler yapmayanları artık Ankara'ya göndermemeliyiz.

Bu İçerik 520 Kez Görüntülendi

Yorumlar

Attila Şimşek

Milletvekili

Attila Şimşek - 25 Kasım 2006
AKP Artvin de ve Türkiyede hiçbir iş yapmadığını tesbit ettiği Artvin milletvekilini tekrar aday göstermiyor.
Attila Şimşek

Cevap

Attila Şimşek - 23 Kasım 2006
Bugün Artvin milletvekili yatırımları görmemezlikten geldiğimizi söylemiş. Şunu belirtelim ki yatırımsızlıktan köyler öyle boşalmış ki Bir iki köyde açık kalan okullar kapanmasın diye köylü mantığı doğumları artırıcı işler yapılıyor. Başka bir şey demeye gerek var mı?
Aytaç Çelik

Dayatma

Aytaç Çelik - 22 Kasım 2006
Atilla Bey yazdığınız soruna bende katılıyorum. Ancak şu bir gerçek ki, Meclise gidecek olan milletvekillerini bizler seçmiyoruz, Partilerin bizlere dayattığı adayların Meclise gitmelerini onaylıyoruz,,, Partilerin bu yöndeki politikaları değişmediği sürece önümüzdeki seçimde de bizim seçeceğimiz aday değil bize ismi verilen adaylar Meclise gidecektir. Saygılarımla

Politika Üye Listesi