Şavşat Duvar Gazetesi Politika

Savaş ve çocuklar...

Ayşenur Şahan

Bu gün orta doğu kan ağlıyor , dünyanın gözleri önünde bir millet yok oluyor, bizlerse sadece seyrediyoruz.

Çocuklar ölüyor orta doğuda, kadınlar ölüyor, yaşlılar ölüyor. Dünya ise bu vahşete sadece seyrediyor. Evler yok ediliyor, gelecek yok ediliyor, umutlar tükeniyor.

Adı ne olursa olsun, savaş bir vahşettir. Bir milletin soykırımını izlemek, o zulme ortak olmaktır.

Lütfen durdurun bu kanı!.. Akmasın artık çocukların kanı...

Bak ağlıyor çocuk, evi yıkılmış, annesi enkaz altında, babası bilinmeyen diyara götürülmüş. Söyleyin bir açıklaması var mı bu zulmün, bana mantıklı bir cevap verin. Neden ağlıyor bu yavrular. Sizler, bizler rahat yataklarımızda uyurken, bu yavrular hep ağlıyor, rüyaları bile savaşla dolu.

Soframızda en az 3 çeşit yemek yerken, onlar bir kuru ekmeğe muhtaç, açlıktan toplu ölümlere kurban gidecek çocuklar, bebekler, mama ve ilaç olmadığı için, savaştan kurtulsa bile hastalık ve gıdasızlıktan ölecek!..

Ey dünya, azıcık vicdanın, yüreğin varsa!! Sızlasın!!!. Bu yavrular bir zamanlar bizimdi. 1915-1923 tarihleri arasında.

Şimdi Orta doğuda! Yarın yine bizde olmayacağını kimse garanti edemez. Gözü dönmüş dünya perestlerin, bilmem ne başlıklı füzelerinden dolayı, bizde evsiz barksız, yetim aç sefil kalabiliriz.

Bir şeyler yapmalıyız, dursun bu göz yaşı. Dursun bu kan, bu vahşet!.. Çünkü bu ateş bir gün bizi de yakar, emin olun yakar. O masum yavrunun akan yaşı, ateşe dönüşür ve dünyayı yakar!.. "Haksız yere bir insanın öldürülmesi, alemin öldürülmesi gibidir". Ya bu kişi, minik yavrularsa ve buna dünya seyrediyorsa, varın sonunu siz hesaplayın.

Ey yaşlı köhne dünyanın mensupları, bu hesap hepimize sorulacak. Hiç şüpheniz olmasın... Bu yavrular öldürülürken siz ne yaptınız? diye sorulur. Elinizden geleni yaptınız mı? Hayır.. ‘Bir yerde bir kötülük işleniyorsa, elinizle engelleyin, ona gücünüz yetmezse dilinizle engelleyin, ona da gücünüz yetmezse kalpten buzğ edin”!..Hiç değilse bunu yapalım. Hiçbir şeyimiz yoksa duamızdamı yok. ‘Dua mü’ minin en etkili silahıdır”...

Zulme ortak olmayalım...Uyanalım artık, bombalar bizi uyandırmadan...

Bu İçerik 993 Kez Görüntülendi

Yorumlar

Polat Aydin

BARIŞ

Polat Aydin - 24 Haziran 2006
Barişiın guzelliklerini, toplumsal paylasmayi, daha dogrusu akli iyiliklere yonelik kullanmamis toplum ve topluluklar: Hem zulum gormus, hemde zulm etmistir. Zulm eden de edilende ayni kefede. Tabi_ ki bu arda yoremiz deyisi: Kurunun yaninda yas ta yaniyor. Sanirim feryadiniz bunadir. Size (kalu bela)’yi hatirlatirim. Duyarli olusunuz guzel olandir. Yureginize saglik. Sayin hemserim. Polat Aydin 30/09/2007

Politika Üye Listesi