Şavşat Duvar Gazetesi Yaşam

Bir Işıktı Ayşenur

Ertuğrul Törün

BİR IŞIKTI AYŞENUR

O’nu fiili olarak tanımadım. Kızımla yaşıt. Yani evladım gibi. Belki otobüste, belki durakta, belki vapurda belkide şehrin kalabalık bir yerinde yanımdan geçmiştir. Yazılarından tanıdım. İsterim ki sadece hemşerilerim değil, herkes okusun tanısın.

Bu günkü kültür karmaşası, magazin ve sanal dünya içerisinde bocalayan milyonlarca genç onurlu ve yürekli bir insan olmayı ondan öğrenebilirdi. İşte birkaç cümleyle Ayşenur.

Gazete ve TV. Haberlerinin güvenirliğinin olmadığını ifadesi. Memleketinin güzelliklerini, bazen yaşadıkları bazen de duyduğu özlemle kusursuz ifade ile tanıtımı. Savaşın çirkinliği ile çocukların yaşadığı dramı hissederek anlatımı. Masum insanlara zulmeden zalimlerin son akıbetlerini dile getirişi. İnsanların sağlıklı yaşamaları konusunda herkesin kolaylıkla anlayabileceği tarzda bilgilendirme çabaları. ‘Dil dey ipte geçmeyelim” yazısıyla kültürümüze ve geleceğimize duyarlılığı. ‘Aziz olan üç damla” yazısıyla da hem gerçekçilik hem de maneviyatı bütünleştirmenin ustalığı ile insanlığın nasıl olması gerektiğini açık yürekle anlatımı.

Bazen dış güçlerin bazen de bizdeki darbelerin etkisiyle bozulan toplum yapısı içerisinde yere sağlam basan, bilgisiyle, gerçek insan olma özelliği ve yüreğiyle dik durmasını bilen bu genç kızımızı erken kaybetmek büyük talihsizlik. Etrafımıza şöyle bir baktığımızda Ayşenur’ları bulmak çok zor. Mekânı cennet ruhu şad olsun.

Yaşadığım bir kaza ve geçirdiğim operasyon nedeniyle geçte olsa anısına katkıda bulunmak istedim. Saygılarımla.

Ertuğrul TORUN

14.09.2007

Bu İçerik 4468 Kez Görüntülendi

Yaşam Üye Listesi