Şavşat Duvar Gazetesi Yaşam

Böl Parçala Sömür

Attila Şimşek

Geçenlerde gazetelere yansıdı. ABD İran rejimine karşı, İran’daki ayrılıkçı örgütü destekleyeceğini beyan etmiş.

Amerika Birleşik Devletleri bu tür uygulamaları her dönemde her devlete karşı uygulamaktadır.. İki kutuplu dünya zamanında bu işler el altından gizli servisler aracılığı ile yapılmaktaydı. Günümüzde ise tek güç olan ABD açık açık beyanda veya gözdağında bulunarak kapsama alanındaki her devleti zayıf düşürecek yumuşak karın noktalarından operasyon yapmaktadır. Taliban ve El kaide ABD nin bizzat kurdurduğu örgütlerdir.

Karşıya düşmanca tavır besleyen ABD için bizim bir atasözü var onu hatırlatmak istiyorum

"Balta döner sap döner gün gelir hesap döner’ İkiz kuleler dönen hesap sonucudur.

ABD şimdi de savaş çıkar böl parçala kolay sömür yöntemiyle bölgemizde yoğun çalışma içindedir.

ABD bizim coğrafyadaki ülkelerde yumuşak karın kısmı kontrol edenleri elinin altında tutmaya ve zamanı gelince kullanmaya bu yönde senaryo oluşturmaya yoğun mesai harcamaktadır.

Savaştır böl parçala senaryosu içinde Türkiye’nin Ortadoğu içinde en son sıralarda yer aldığını düşünmekteyim.

Ancak etnik ve dinsel yönden Türkiye üzerine oynanacak oyunların çabuk uygulamaya konabildiğini görmekteyiz. 1970 li yılların sonlarında başarı ile uyguladıkları alevi sünni mezhep çatışmasını unutmadığımızı hatırlatarak şimdi de cami cemevi ikilemi yaratılmakta ayrımcılık potansiyel olarak oluşturulmaktadır. Bunun yanı sıra etnik ayrımcılık ABD nin temel politikasıdır.

Kendi ülkesine baktığımızda bizdeki tabiriyle 72 milletin karışımı bir ülke olarak bir bütün olarak yaşıyor. Bizim bulunduğumuz coğrafyadaki ülkelerde etnik çatışmaları acaba neden alevlendiriyor?

Bu çelişki ABD nin savaştır böl parçala sömür siyasetinin açık örneğidir.

Buna karşı yapılacak en iyi şeyin bu coğrafyadaki ülkelerin ve halklarının bunu algılayarak böyle bir bölünmüşlüğe düşmemeleri aralarına sızacak ajanlara kanmamaları gerekmektedir.

ABD nin demokrasiye geçireceğim dediği IRAK ‘a bakın . Bir milyona yakın insan öldürüldü., ne kadar daha ölecek belli değil . Demek ki dışardan kimse kimseye demokrasi getirmiyor.

Yumuşak karınlı ülkelerin yumuşak karınlarının kontrolünü elinde tutmak ve zamanı geldiğinde kullanmak ABD politikasının esas amacıdır. Böyle faaliyettekilerin parasal kaynağına dikkat etmek gerekmektedir. O parasal kaynak asıl amacı gösterecektir.

Bu İçerik 475 Kez Görüntülendi

Yaşam Üye Listesi