Şavşat Duvar Gazetesi Yaşam

Trafik Kazaları

Attila Şimşek

Ülkemiz trafik kazalarında dünya ülkeleri arasında birinciliğe yarışan konumdadır. Bu durumu düzelterek trafik kurallarına uyan bir toplum haline gelmemiz ne kadar zaman sonra gerçekleşecek.

Ülkemizde olay basite indirgenerek 'trafik canavarı' diye ucube bir kavrama suç atılmakta ve trafikte bulunanların (şöför yaya ve araçlar) trafik kazasına sebep olmadaki öncelikleri gözardı edilmekte suç 'trafik canavarı' denilen ucube kavrama havale edilmektedir.

Oysa trafiğe çıkan herkes TRAFİK KURALLARI na sadece kendi can güvenlikleri açısından değil trafikte bulunan diğer insanlarada zarar vereceğini düşünerek farfiyen uymalıdırlar.

Trafikte bana birşey olmaz diye birşey yoktur. Trafikte hatanın bedeli çok ağır olmaktadır.

Ülkemizde esas sorun trafik kurallarına hiçbirimizin uymamasıdır. Alkollü araba kullanmak veya dönülmez işareti bulunan bir kavşakta şuradan kestirmeden kaçalım demek yada araba yok diye kırmızı ışıkta geçmek hepsinde tehlike aynıdır. Çünkü hepsi trafik kurallarının ihlalidir. Esas olan kuralı ihlal etmemektir. Trafik kurallarını ihlalde nedenlerin hiçbir önemi yoktur. Kırmızı ışıkta geçmek ile alkollü araba kullanmak aynı sonucu veren kazalara sebep olmaktadır.

Trafik kurallarına uymayanlara cezalar paradan çıkarılıp hürriyeti bağlayıcı cezalara çevrilmelidir.

O zaman hürriyeti bağlayıcı ceza insanları belki belli ölçüde caydıracaktır.

Ancak işini bilen bir toplumda bunun başarılı olması bile şüphelidir.

O zaman eğitim şart demekten başka yol yoktur.

İnşallah yakın gelecekte trafik kazaları istatistiklerinde ilk yüze giremeyecek duruma geliriz.
07/04/2007

Bu İçerik 464 Kez Görüntülendi

Yaşam Üye Listesi