Şavşat Duvar Gazetesi Yaşam

Yaşamın Hangi Yüzünden Tuttun ???

Ebru Aygen - Öktem

Bir filmin karelerinde gibiyiz...Aynı karede olduğumuz her insana dair bir bilinç geliştirmekteyiz.Eğer iyi bir ortamda tanıdıysak iyi,kötü bir ortamda tanıdıysak kötü hissedebiliyoruz şahıslar için.Peki tam tersi olsaydı ne düşünürdük aynı şahıs için...Ya beş dakika geç kaldıklarımız ya da erken bulduklarımız???

Gözlerimizi kapatıp yaşamımıza göz gezdirdiğimizde çoğumuz şunu farkedecektir. ''hayır"a "evet" ya da tam tersini demenin bizi ne değişik denizlere yelken açmamıza neden olmuştur.Dönüm noktaları yada düğümleri olmalı hayatın bunlar.Pişmanlık ne için ve neden??Yargısız infazlar neden. empati ne demek kaç kişi biliyor?Bizler yaşamı neden birbirimiz için hep zorlaştırırız bazen sadece tek tebessüm bir hayatı değiştirir.

Moralimiz bozuk olunca, yaşamdan vazgeçtiğimiz anlarda nedense hep bize işaret olacak bir şey bir yüz bir kelime bekleriz ama hiç birimiz bir başkası için işaret olmanın hayalini kurmaz.Vermeden almak biraz bencilce değil mi?? sonun başlangıcı doğduğumuz an başlar önemli olan zamanı durdurmak değil hatırlanmaya değecek şekilde yaşabilmekte.

Ebru Öktem

Bu İçerik 446 Kez Görüntülendi

Yaşam Üye Listesi