Garkilop Mesajlar İsmet Aci

Görüntülenen : 10 - Toplam : 16
İsmet Aci

Teşekkür

İsmet Aci - 25 Ekim 2007 - Kutlama-Bayram
20/10/2007 tarihinde kızmın düğünü vardı. bu düğünde köylülerimim ve tüm davetlilerin gösterdiği ilgiden son derce memnun oldum. bir dilden bin dile yayılır düşüncesiyle herkese çok teşekkür ediyorum. Yüreğiniz sevginiz hiç bitmesin. ismet ACİ 22/410/2007
İsmet Aci

Bu Yilki

İsmet Aci - 24 Ağustos 2007 - Genel Mesajlar
Bu yılki iznimin bir kısmını çoraklı da geçirdim. Hiç abartı yapmadan bir kaç söz söylemek istedim. Bu mesajımı okluyanların da bana katılacağını sanıyorum. Çok yağmurlu bir yaz olması sebebiyle her yer yem yeşil. insanın gözü yeşile doyuyor. Ne varki yaşananlar hiçte bir şeyin değişmediğini gösteriyor. Bir kere insanlarımız bencil bir o kadar da duyarsız. Gurbette görüp alkışladığını yüzler köyde tanınmıyor. Devletin bu içme suyudur diye köye getirdiği suyu tarlasına bir yerden değil üç yerden bağlıyan benim komşum yüzünüz ak olsun. Hala cehaletin en iyi örneğini veren yaşlım yüzün ak olsun. Üçü bir araya gelince komşunun dedikodosunu yapan insanım yüzün ak olsun. bak gidenler bin hasretle dönüyor. Bu hasretimizin biride sana. Kollarınızı açın bize değiştiğinizi gösterin. üzgünüm. Güzellikler yok değil. şavşat ilçe Milli eğitim Şübe müdürlüğüne bakan Nimet Büyük, İlçe tarımda görevli Selim Genç, Çoraklı köyünün muhtarı Atanur Altun’u samimi davranışlarından dolayı kutluyorum. Her şey gönlünüzce olsun.
İsmet Aci

Enver Ağabey

Büyüklüğünle örnek oldun. Mücadelende yenilmemek adına direndin seni kişiliğinle hep sevdik. Bundan sonrada sevmeye devam edeceğiz. Tarih bir gün seni sayfalarında yazdığında sana işkence edenlerden hiç biri hatırlanmayacaktır.

Geride bıraktıklarına sağlıklı yaşam diliyorum.
İsmet Aci

şöyle sessizce şavşatın köylerini, gezdim

İsmet Aci - 6 Ocak 2007 - Genel Mesajlar
Bu gün Cumartesi.oturdum şöyle sessizce şavşatın köylerini, gezdim.mesajlarına baktım. resimlerine baktım. İnsan ister istemez biraz kendinden uzaklaşınca hemen geri dönme ihtiyacı duyuyor. Bende öyle yapıp tekrara Çoraklı köyüne dönüyor tanıdığım isimleri görünce rahat ediyorum.
Çoraklı köyünün yaşımın elverdiği her anını hatırlıyorum. O yüzdende bu gün geldiğimiz noktada geçmişteki büyüklerimize yakışmadığımızı düşünüyorum.
Çoraklıda yada şavşatın tüm köylerinde hayatın her alanında eşe dosta bağlılık var, yardımlaşma var. Şöyle düşündüm. Diyelim ki mevsim kış Bundan otuz sene önce Çoraklı köyü insanı nerde olur. Kışlık ilerinin başında yanlız mı hayır. Üç beş komşu bir arada. Diyelim ki Mevsim yaz. Çoraklı köyünün insanı nerde olur Yazlık işlerinin başında Yanlız mı hayır. Yine bir birine yakın komşular bir arada yani paylaşımcı, yani yardımlaşmayı seven bir insan yapısı mevcut.
Yıllar akıyor, biz büyüyoruz, yaşlanıyoruz. Gurbet çekiyoruz her birimizi. Çok çeşitli umutlarla terk ediyoruz köyümüzü ilçemizi, İlimizi. Gayet doğal görünüyor. Çünkü doyamıyoruz kendi toprağımızda. Bunların tartışlır ıolması elbette benim şu nadaki işim değil.
Başka illerde başka insanlarla tanışıyoruz. Kültütümüz melezlenme yolunua gidiyor. Artık o yılllar öncesinin paylaşımcı yardımlaşmacı gene Çoraklının o güzelim insanları gidiyor, yerine bencil olmuş, sadece kendini düşünen bir insan grubu ortaya çıkyor. Kendimiz bir birine sıkı sıkıya bağlı bir zincir halkasına benzetirsek, halkalar kopyor. Halka koptukça zincirin o dayanılmaz gücü zayıflıyor. Sonra çırpınıyoruz yeniden halkaları bir araya getirmeye. Öz veri adına kendini bu işe adamış dostlarımız inciniyor yok yere.
Bu Cumartesi yolcuğum sürerken öylesine bir iki laf etmek istedim. Yeniden adı olmasada olan bir beraberlik bir eskiye dönmüşlük örneği yaratılması gerekir diye düşünüyorum.
Bu sadece bizim sorunumuzda değil. Bu göçe mecbur olmuş her yöreninde sorunu. Giderek bencilleşme. Surçi lisan ettimse af derim. Mesaj niyetine yazmadığımdan uzun oldu hoş görülür inşallah.
İsmet Aci

Kurban Bayraminizi

İsmet Aci - 31 Aralık 2006 - Kutlama-Bayram
Kurban bayramınızı kutlar tüm evdiklerinizle her gününüzü bir bayram sevinci içinde geçirmenizi dilerim. yeni yılınızda gönlünüzce geçsin. Bu yıl bayramlaşmanın bir düğün salonunda olmaması bir eksiklik değil elbet. sağlıksa gelecek yıllarda gelecek bayramlarda
İsmet Aci

Sevdigim Insan

Sevdiğim insan, Talat BOZ’un vefatını öğrendiğimdeçok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Oğullarının ve tüm sevdiklerinin başı sağ olsun.
İsmet ACİ
İsmet Aci

NE DEMEK GEREK

İsmet Aci - 14 Ağustos 2006 - Genel Mesajlar
Ben çoraklı köyünün Nufusuna kayıtlı elli yaşında bir insanım.Artık ne olursunuz bir ses verin. yazık bu çağda evimize gidecek yolumuz yok. Elli yıldır değişen yok. köye köy demeye bin şahit lazım. terk ettik ama ölülerimizi terk etme şansına sahip değiliz.
Herkesin bir şey yapması lazım. Bizim köy veya başka köyler fark etmiyor. Şavşat dili ile bir kaç söz yazmak yetmiyor. Kendimize gelmeliyiz.
İsmet ACİ
İsmet Aci

Yine Arzuladi

İsmet Aci - 25 Mart 2006 - Genel Mesajlar
Yine arzuladı gönül sizi seyran eyledi
Ne arayan var ne soran, figan eyledi.
Tüm dostlara merhaba
25/03/2006
İsmet Aci

Sevgili Ahmet

İsmet Aci - 14 Mart 2006 - Genel Mesajlar
Sevgili Ahmet Temiz,
kimsin ne iş yaparsın ben bilmem. Ben yaylanın kime ait olduğunun tartışmasına girmem. Sadece ayni resim iki yerde olmasın diye söyledim. yaylanın kime ait olduğu beni çokta ilgilendirmez. isteyen istediği yerde yayalasını yapsın. Bunları aşın artık. çermik, Çoraklı davası bu kadar uzun olmamalı. Dostluğun hakim olduğu yerde kinle iş olmaz. kullandığın kelimeleri cehaletine sayıyor Çermikten de olsan memleketimin insanını seviyorum. Güzel dost.
İsmet Acİ 14/03/2006
İsmet Aci

Ibrahim Savsat Veb

İsmet Aci - 13 Mart 2006 - Genel Mesajlar
İBRAHİM
Şavşat veb sitesi yetkililerine mesajla bildir durumu o resmi kaldırırlar. Sen yapmasan bende yaparım. sevgilerimle
ismet ACİ 13/03/2006
Görüntülenen : 10 - Toplam : 16

Garkilop Üye Listesi

A

B

C

D

E

F

G

H

İ

K

O

Ö

S

T

U

V

Y

Z

Şavşat ve Köyleri