Haberler

Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu Duyurusu

BASINA ve KAMUOYUNA

Vahşi kapitalizm, parasına para katmak için sözde, ‘enerji üretimi’ bahanesiyle binlerce HES, onlarca termik ve nükleer santral projesini, zehir ve ölüm saçan madencilik çalışmalarını,yüksek gerilim hatlarını, taş ocaklarını kanser virüsü gibi bütün vadilerimiz ve yaşam alanlarımıza enjekte etmeye çalışıyor…

Tüm canlıların yaşam kaynağı olan SU, salt bir enerji üretim ve para kazanma aracı olarak görülemez, bu amaçla ticarileştirilemez!

SU, ticari bir mal-meta değil, tüm canlıların yaşamını sürdürebilmek adına ulaşma hakkının olduğu doğal bir varlık, ekosistemin vazgeçilmez hakkıdır.

Sadece insanın değil tüm canlıların SU’dan yararlanma hakkı vardır. Hiçbir canlı, SU ihtiyacının ve SU’ya ulaşma hakkının diğerlerinden daha öncelikli olduğunu ileri süremez, iddia edemez.

Bulunduğu ortamın asli unsuru olan SU’yun yatağı hiçbir şekilde değiştirilemez, bulunduğu alandan başka bir alana taşınamaz.

Doğal yaşam ile SU ilişkisini dikkate almayan hiçbir karar, uygulama ve yasal düzenleme kabul edilemez.

SU’yun kullanımı ekolojik, çevresel, kültürel ve sosyal sürdürülebilirlikten uzak ele alınamaz.

Milyonlarca yıldır yaşamı var ederek varlığını sürdüren SU’yun beslediği ekosistemleri yok edecek HES projeleri, hiçbir koşulda ‘yenilenebilir temiz enerji’ kaynağı olarak görülemez, gösterilemez!

Bu bağlamda, yaşamın bitme noktasını ifade eden, ölüm döşeğindeki bir insanın dudaklarına pamukla damlatılan SU’yu, toprağa atılan tohuma, dikilen fidana verilen bir bardak SU’yu ifade eden ‘Can Suyu’ kavramı kesinlikle kabul edilemez…

Sularımızın özelleştirilerek, uluslararası şirketlerin kontrolüne verilmesini de kapsayan bütün HES projeleri durdurulmalı, üretim lisansları ve ‘Su Kullanım Anlaşmaları’ iptal edilmelidir.

Bütün karar vericiler ve taraflar; başka canlılar, gelecek kuşaklar olmayacakmış gibi sürdürdükleri bu bencil davranışlardan, anlayışlardan vazgeçmelidir.

Şavşat taki Tüm HES Projeleri derhal iptal edilmelidir,19 Haziran 2014 Perşembe günü Mirya deresi ve Mansurat çayının birleştirimesiyle ARTEN ELETRİK tarafından yapılmak istenen Armutlu 1-2 regülatörü ve HES in Bilirkişi incelemesiyle Mahkeme keşfi yapılacaktır. Keşif öncesi 19 Haziran 2014 Perşembe günü Saat 14.00’de Şavşat – Veliköy’de (Merya) insan zinciri oluşturulacak ve Şavşat ta yapılacak HES lere ve Doğa katliamlarına dur denilecek.

İLETİŞİM İÇİN : 0 532 282 22 47 – 0 532 246 11 20

DERELER ÖZGÜRDÜR,ÖZGÜR AKMALIDIR

ARTVİN-ŞAVŞAT DERELERİN KARDEŞLİĞİ PLATFORMU

Bu İçerik 9908 Kez Görüntülendi

Dosya/Görseller

Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu
Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu
Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler