Şavşat ve Kültür-Sanat Anılar

Çanak anten

Şener Altun

Köyümün Güzel İnsanlarına Sevgi ve Saygılarımla

Köyde görev yaptığım dönemde 1996 yılında Çanak antenleri hayli yaygınlaşmıştı. Antenleri kurma ayarlama işi Kemal Abi (ÖZEN) ile benimdi. Bu işi severek yaptığımızı yürekten söyleyebilirim.

Hakim AKSAKAL amcada çanak anten almıştı. Bir sabah erkenden geldi. –”Ola Hoca traktör kapida kalk anten kurulacağ. Kahvaltiyi bizde edaruğ” dedi. Gitmek farz gibi. koyulduk yola. Gittik Meşamollasına anteni kurduk. (Kahvaltıda Peynir eritmesi birde bal yedik. Ellerine sağlık yengenin). Her şey yolunda. Tabi beni eve kadar getirmedi çivikin sırtında bıraktı. Hakim amcay Kemal SUNAL filmlerini çok seviyor. O akşamda film var. Tabiki bizimki hevesle akşamı bekliyor. Ama izleyemiyor.

Ertesi sabah daha yataktayım. Dilaver Emi karşıdan bağırıyor : Şener Hoca evden kaç. Çivikten traktör sesi geliyor. O m.. televizyonu bozdi galiyer. Allahın seversen görünmede bir bedlansın. Ben kalkana kadar Hakim emiy kapıya geldi.

Hoca söz bu sefer kapiya kadar gatüracam seni dedi. Eeee gittik. Meğer televizyon bozulmamış. Ben ilk on kanala ayarlamışım uyduyu. O onbirinci kanala almış. Birde yengeye kızıp duruyor bozdun çanağı onca para boşa gitti diye.

"Beni bırak kapıya getirmeyi kapıdan uğurladı."

Bu İçerik 191 Kez Görüntülendi

Kültür Anılar Üye Listesi