Şavşat ve Kültür-Sanat Anılar

Yaşa Dayım Yaşa

Namık Kemal Altun

Yaşım 10,11.kız kardeşim benden 1,5 yaş küçük.ağustos ayı. Turgut dayım biçimda biza yardıma gelmiş. Yolda gelirken eminim ormanlar onun ‘‘ula deli memmet’’ sesiyle inlemiştir. Biz beş kardeş turgut dayımızı çok severiz. Dayım bize bir iş yaptıracağı zaman kontrol ve ceza yöntemini uygulamaya geçirirdi.

En büyük kontrol kulak kontrolü. kız kardeşimle birbirimizin kulaklarını yıkar, kontrol ederdik. Ama ne hikmetse dayım gene bir kir bulurdu. Ceza belli ’’bir çeynam sakız’’ korka korka ormana gider dayıma sakız toplardık. Has çiçip olacak yoksa ceza iki katı olur. Her çeşmenin suyunu içmezdi dayım. Yera tükürdümü kuruyana kadar istediği çeşmenin suyu yanında olacaktı.

Ama hiç unutmadığım bir anım daha var dayımla yatılı okulu kazanmışım 6.sınıfa gideceğim. Dedemle beraber yavuz köye gittik. Dayım beni şavşata götürüp resim çektirecek. Dedem rahmetli cüzdanını köyde unutmuş. Dayım götürüp beni tıraş ettirip resmimi çektirdi,yemek yedirdi. İlk defa çarşi yemeği yiyordum. Dayım gözümde ne kadar büyüdü anlatamam. Sanki bana dünyaları ikram etmişti. Dayım dediysem bakmayın aramızda 3-5 yaş var. Altın kalpli bir eşi dünya tatlısı iki oğlu var. Dayım dilerim yüzün hep gülsün. Seni seviyor ,ellerinden öpüyorum.

Bu İçerik 356 Kez Görüntülendi

Kültür Anılar Üye Listesi