Şavşat ve Kültür-Sanat Öyküler

Gelme Salim

Tamer Dursun

"GELME"

Epeydir gidiyoruz, Sanırım ara vermek lazım. Kaynar yağ kokusu inceden gelmeye başladı kendi yüreğimizi soğutalım derken yakmayalım motoru. Zaten yaktık yeterince yanacak ne var sadırdan içeri.

Gidonu çevirmeden yattı sağa doğru makina uslu bir tay gibi sapaktan girdi içeri ve kendinden doğrulttu şoseyi. Az ilerde güzel bir trakya köyü olacaktı? Yıllar önce ziyaret etmişti bir kez. Sağlam bir hasittir çekti! Keşke gene getirseydi yirmi otuz kalemle silgi. Nasılda sevinmişti köyün çocukları o sene. Tanırlarsa umarlardı tanımasınlar diye dua etti. O sırada yolu ortalamış gelen bir traktörü teğet geçti. Köye az kalmıştı bunu yolun sağında solundaki sazlıklardan anlamıştı şu rampayı çıkınca köy belirirdi öylede oldu.

Öğlene az kalmıştı bir çay içebileceğini hesap etti eldivenleri çıkarırken. Kapıdan içeri girdiğinde kahveciyle göz göze geldi. İkiside hatırladı birbirini nasıl hatırlamasınlar geçen seferki ziyarette sağlam bir takım muhabbetinin içine denk gelmiş Beşiktaşlı olan kahveciye fenerli ve galatasaraylıra karşı destek çıkmıştı. Karşılığında üç bardak nefis çay beleşten inmişti mideye. Kahveci adını hatırlamadı ama hoşgeldin kartal dedi.

Hoşbeşten trakya şivesinde okunan öğlen ezanı kaldırdı. Abdest alırken boğazına kaçan istem dışı sudan mutlu oldu bu sefer avuç dolu içti mis gibi kaynak suyunu. Şehirde musluktatan akan klorlu suyun kokusu geldi aklına yüzü buruştu.

Namazdan sonra köyün kahvesinin önünde motorunun başında toplanan çocuklardan sıkı bir teste tutulacağını anladı. Sınava girme telaşına kapılmıştıkı kahveci Salimin çıkıp çocuklara ‘defolun be itin kızanları kıracanız adamın motorunu” demesiyle ellerindeki çubukları sallayarak uzaklaştı çocuklar. Kalem getirmediğine bir kez kaha kızdı .

Abi dedi Salim valla bende gelecem artık İstanbula Na şu tekaütlerden başka kimse kalmadı köyceimizde Bi iş falan olursa haber et Allah için.

Bilmem kaçıncı çayıda getirdikten sonra Gelme Salim dedi. Aha şu caminin avlusundaki bir yudum suyun tadını özlersin. Valla gübre kokusu Gucci ye baskın gelir. Ondan sonra na benim gibi onca kilometre yaparsın Salimin çayını içecem diye oda Artık Salim kalmışssa köyde çay yapacak

Hadi kal sağlıcakla ve bir yere gitme seneye gene gelecem şu kızanlarada kalem getirecem defterde hediyesi beraber dağııtırız Allaha emanet

Tamer Dursun / 31 mart 2008

Bu İçerik 246 Kez Görüntülendi

Kültür Öyküler Üye Listesi