Şavşat ve Kültür-Sanat Öyküler

Hızır

Tamer Dursun

''...H I Z I R...''

...Hayatında hiç duymadığı uğultuyla sıçradı...! Yataktan Perihan diye bağırdı Perihanda sıçramıştı yataktan. can havliyle başucunda uyuyan. yavrusuna yapıştı. Üzerlerine örtüğü battaniyeyi, Tam Kürşad la anasının üstüne atmıştıki Perihan dengesini kaybedip yere düştü. O an yanan gece lambasıda sönmüştü. Apartman boşluğuda feryatlar ayak seslerine karışıyor. herkes bildiği ne varsa dine dair okuyordu. Mesut yerde hanımının üstüne kapanmış. Kelimei şehadet getirirken. Perihanın çoktan Yasini ezbere okuduğunun farkına vardı. İkisininde Başlarını omuzuna bastırırken Kokularını Ciğerlerine çekiyordu. Bir an sevinir gibi oldu Üçü beraberdi Giderseler bile ordada ayrılmayacaklarını düşündü.

Neyseki Vitrinden gelen camların sesi kesilmiş. Mutfaktan gelen Bardakların kırılma seside dinmişti. Fakat dışardaki Bağırtı çağırtı dahada artmıştı. Cep telefonunu almak için komidinin üstünü el yordamıyla yokladı yoktu. Yan tarafından ışığını görünce telefonun hemen aldı ışığıyla Oğluna ve hanımına baktı bir şeyiniz yok dimi dedi. Perihan kafasını iki yana sallarken Yasini okumaya devam ediyordu ezberinden.

Tekrar baktı telefona Mesut Saat "03:10 gösterirken Tarih 17 Ağustostu."

Girin içeri dedi. Allah'ın İzniyle birşey olmaz artık Hem binada sağlammış. Ben eşi dostu bi gezip duruma bakayım. Bide çocuğu üşütmeyelim. - Allaha emanet ol.. Dedi perihan. Mesut kaskı takarken sende dedi.

Cep telefonundan bir hayır yoktu. Ama radyo işe yaramıştı. Dinlediğine göre Çok şiddetli bir deprem olmuş Adapazarı , Yalova, izmit Tarafı yerlebir olmuştu. İçinden Allah'ım sen sabır ihsan eyle diye geçirdi. Motoru evin önüne çekerken. Perihan camdaydı. Tanırdı sesini motorun.

Hayatım dedi. Ben bir şirkete gideyim Malum işimiz ilaç belki işe yararız. Tamam canım dedi kendine iyi bak. Hadi eyvallah dedi . Cami geldi aklına motora binerken tebessüm etti. Her sabah namazını on, onbeş kişiyle kılarken bu sabah nerdeyse yer yoktu. Hey Kurban Olduğum dedi.

Ecza deposunda çalışıyordu. Hızır takmışlardı lakabını. Bu piyasada ondan daha hızlı hiç kimse ilaç yetiştiremezdi hastaya. Bir sürü iş imkanı olmasına rağmen o bu işi tercih etmişti. Motor sevdasının başka türlü dineceği yoktu. İşinide seviyordu genelde Acil ilaç taleplerine bakıyordu ve İlaçları götürdüğünde Bol Bol dua alıyordu.

Semih bey. Mesut dedi Al bu listeyi. Git aşağıdan Yükleğebildiğini yükle İzmit devlet hastahanesine taslim edeceksin. Araba işlemiyormuş Göreyim seni koçum dedi Hemen dön. Abi eve haber verseydim Sen onu düşünme oğlum dedi semih. Ben burdan birini gönderirim.

Kartal'dan Sonra Felaketin boyutlarının farkına varmaya başlamıştı Harabe sayısı fazlalaşmış. Her yer asker Kaynıyordu. Helikopterler Habire uçuyor. Yollar ana baba günüydü Trafik tamamen tıkalıydı. Mesut için farketmiyordu Altındaki kros makina Dağ taş dinlemiyordu. Harabeler arasından geçerken Kolundaki görevli kolluğundan Yolu açıyorlardı. Gördüğü manzaralar karşısında Şunu diyebildi "Allah devlete millete zeval vermesin"

İzmit devlet hastanesine vardığında adeta beyninden vurulmuşa döndü Mahşer bu olsa gerek. dedi içinden Önünden geçen Hemşireye Başhekimlik nerde diye sordu.

İlaçları teslim etmiş verilen Listeyi almış Hemen Yapıştırmıştı gazı. Tekrar İstabula Vardığında. Eve bi uğrayayım demiş ama İzmiteki manzara gözünün önüne gelince Hiç Vakit kaybetmeden Tekrar yola revan olmuştu.

Aradan Üçgün geçmiş. Semih bey nerdeyse zorla götürdü mesut'u evine

Mesut Yalvarıyordu Abi Ben arada kestiriyorun Noolur gideyim Bir yaraya merhem Olurum Belki. Tamam dedi bu Aksam dinlen Yarın erkenden gel. Peki abi dedi istemeyerek.

Evden içeri girdiğinde Kürşat oyucaklarıyla oynuyor. perihanda Şofbeni yakmaya girmişti Hanımıyla aynı yerde çalışmışlardı. Orada birbirlerini sevmiş evlenmiş Kürşad'a Hamile kalıncada çıkmıştı işten Perihan. Kanepenin kenarına ilişmiş yerde oyuncaklarıyla oynayan Oğlunu seyrediyordu. O sırada Perihan içeri girdi.

Hanımına Dönerek Peri dedi Kürşadın Yaşında kaç bebek gördüm Kefene sarılı Biliyormusun. Ve tuamadı kendini.

Deprem olalı üç gün olmuş "Mesut İlk defa Ağlıyordu"....

T.D.

Not: Depreme hazırlıklı olalım

Bu İçerik 253 Kez Görüntülendi

Kültür Öyküler Üye Listesi