Şavşat ve Kültür-Sanat Öyküler

Yasak ve Dans

Tamer Dursun

Yasak ve dans

Yasak be aslanım sana her şey yasak. Uçmakta yasak kaçmakta, oturmakta yasak kalkmakta bir tek sevmek ve sürmek serbest. Oda yürek ve motor hükmünce serbest. Sakla saklayabildiğince. Tevellüd’le aynı vakit bir küp buldum kucağımda Kırk sene uğraştım ne sevdalarımı doldurabildim, Nede kederlerimi aldırabildim içine. Redline oldum patladım herşeyi kırdım küp gene sağlam; İçi dert alabildiğince, ‘Kırmakta yasak.”

Çok denedim peg’i asfalta sürerek çıkan kıvılcımla dünyayı yakmayı olmadı; yananda ben oldum kananda. Verdim gazı dibince, Kendimemi motoramı onuda bilemedim. Rüzgar avunmasında soğuturken asfalt karasında bedeni, Harlı sevdaları serpiyorum şarampole. Sollama yasak Tabelası batıyor ciğerime Yeter ulan ağlamaktamı yasak odamı yasak.!

Eski bir orman yolunun kıvrımlarında slalom yaparken. Koku ve gürüntü esrikliğinde üşüme ürpertilerinde hiç dans etmediğim geliyor aklıma. Evet oda yasak. Köy girişlerimdeki kasislerden atlarken motorumla lunapark avunmaları yaşıyorum Balerinde bir çocuk Benden içre bir çocuk.

Bir tek motor sırtında anarşistim, Bir tek makina sırtında özgür. Kralların kurallarından sıyrılırken mekanik senfoninin ahenginde flamenko yapıyorum sele üstünde. Hürriyet nameleri mırıldanırken. Ne idoller kalıyor ne idealler. Kendi doktirinimi yazarken motor sırtında özüme kahramanlık yüklüyorum. Kopardığım prangaların sayısınca.

Otoban sürüşlerinde keskin ve bir o kadarda dikbaşlı salvolar aratmıyor Boines Aires salonlarındaki tangoları. Varsın olsun bizim şansımıza latin güzeli değilde demir güzeli düşmüş. Bazen azrail müsadenizle desede olsun; Nasılsa birgün son tangoyu zaten yapacağız. Bazıları yatak seçsin pist diye. Biz asfaltı seçtik özgürce.

Akalteke 10.04.08

Bu İçerik 252 Kez Görüntülendi

Kültür Öyküler Üye Listesi