Mesaj-Tahtası Nizamettin İlhan

Tüm Mesajlar

Nizamettin İlhan

Af Et Beni Köyüm

Çocukluğumda köyümün öğretmenleri gözümde çok kutsal varlıklardı. Onların köy delikanlılarıyla can ciğer dost oluşları, birlikte şaka şenlik yaşayışları çok hoşuma giderdi. Kış geceleri onların önderliğinde tadına doyulmaz eğlencelere sahne olurdu. Giyimleri kuşamları , konuşmaları , oturup kalkmaları beni çok büyülerdi. O yüzden daha çocukken kafama köy öğretmeni olmayı, köyüme hizmet etmeyi koymuştum.

1979 yılında köyümün ortaokulu müdürlüğüne atandım. Artık hayalimi gerçekleştirme fırsatı bulmuştum. Köyümün her sorunu benimde sorunumdu. Gençlerle genç, yaşlılarla yaşlı oluyordum. Okulda en iyi eğitim yapmaya gayret ediyordum. Evimin bir odasını çocuklara ders vermek için tahsis etmiştim. Akşamdan gelebilen bütün öğrencilere açıktı. Gelebilenlerle ders yapıyorduk. Köyün kooperatifine başkan yaptılar. Onun sorunlarıyla ilgileniyodum. Köyün yaylası, merası, ormanı, su kanalları, yolları vel hasıl bütün sorunları benim sorunum gibi idi. gece gündüz demeden koşuşturuyorduk.

Seksenli yıllar olaylı yıllardı. Sağsol olaylarının yaygın olduğu yıllardı. Bazı kişiler hizmetlerimize kendi gözlüklerinden baktıkları için hep tek taraflı düşünüyorlardı. En iyi yaptığımız işlere bile bir kulp takıyorlardı.

Sonunda büyük bir idealle çalışmaya, hizmet etmeye gayret ettiğim köyümden bir yıl kalamadan sürgün edildim. Bütün ideallerim yarım kaldı. 1981 yılında göçü yükleyip köyümden ayrıldım. Bir iki defa yaşlılarımızı görmeye gittim . Aradan otuz yıl geçti köyüme özlem iyice büyüdü. 2011 Temmuz ayında uzun süreli kalmak amacıyla köyüme gittim.İki ay kaldım. Dönmek zorunda kaldım. Nasip olursa gelecek yıl daha erken gideceğim, daha uzun süreli kalacağım. Gurbetteki bütün hemşehrilerimize çağrıda bulunuyorum. Yazları Şavşata gidelim. Yurdumuzu şenlendirelim. Her şeyden önce kendi sağlımızı şenlendirelim.

Benim köyüm Şavşatın diğer köyleri gibi doğasıyla, havasıyla, suyu ile doyumsuz bir güzellikte. Ancak hizmetten nasibini alamamış. Evlere dağıtımı yapılan su şebekesi dengesiz. Düzenli köyünden sonra yolu asvaltlanmamış yarım bırakılmış. Dört oy fazla çıktı diye benim köyüm adeta cezalandırılıyor.Herkes iyi duysun Kireçli köyünün yolu özellikle kasıtlı olarak asvaltlanmamıtır.Benim köyüm bunu haketmiyor. Bu ayırımı yapanları kınıyorum.

Bütün gençlere sesleniyorum. Basın ve medyayı harekete geçirelim . Kireçli köyünün yolu asvaltlansın. İki ay içinde arabamın tekerlerini yenilemek zorunda kaldım. Bütün arabalar aynı durumda. Bu bir milli servet kaybıdır.

Sloganımız: "KİREÇLİNİN YOLU YAPILSIN"

Arkasından diğer hizmetler istenecektir. Bizden önceki büyüklerimiz bir gecede sağlık ocağının arsa parasını topladı köyümüze birçok köyden önce sağlık ocağı yapıldı. Yine bizden öncekiler ilk kez mandra projesi uygulayan kooperatif kurdular. Bu yolla birçok işçi yurt dışına gitti. Bizlerde onlardan daha çok hizmet etmeyi hedeflemişken maalesef gizli eller buna engel oldu. Bizler köyümüze hizmet etmeden mahrum edildik. Buna rağmen ben kendimi suçluyorum. Biz gerekeni yapamık. Afet beni köyüm. Sana vefa borcumu ödiyemedim. Yeterince hizmet edemedim.

Nizamettin İlhan

Kardeşim Tacetttin İlhan

Kardeşim Tacetttin İlhan ani vede acı bir şekilde aramızdan ayrıldı. Kendisine ALLAT"tan rahmet tüm sevenlerine sabır diliyorum. Bizleri ve seni sevenleri derin bir üzüntüye sevkettin. Kardeşim ruhun şad mekanın cennet olsun.

Ne Kireçli Köyü nede Evrencik seni unutmayacak TACETTTİN.