Mesaj-Tahtası Nusret Erişti

Tüm Mesajlar

Nusret Erişti

Ölüm İlanı

Cenazemizi 29 Mart Pazar gunu Ankara Karsıyaka mezarlığında 5. kapı içerisindeki camide kılınacak oglen namazına muteakip defnediyoruz.

Bahçelievler'deki evimizin onunden sabah 11’de ücretsiz otobuslerimiz kalkacak ve defin sonrası mezarlıktan geriye tekrar servis sağlanacaktır.

Katılmak isteyenler için Bahçelievler 81. Sok. No.:6 4. Cadde (Kazakistan Cad.)önünden saat 11 de otobüs kalkacaktır. (T.Halk Bankası önü.)

Nusret Erişti

Kurtuluş Bayramı

Tüm hemşerilerimin kurtuluş bayramını kutluyor, o günlere bir daha dönmememizi Yüce Allah’tan diliyorum. Güzel Çoruh’a git bulacaksın Dağı taşı yurdu güzel Bil ki mutlu olacaksın Toplum güzel, ferdi güzel. Yaylaları yeşil sarı Çam kokulu ormanları Çeşitli öten kuşları Her şey kuşu kurdu güzel. Serin eser yelleri var. Renk renk açar gülleri var Kıvrım kıvrım yolları var Beş virajdan dördü güzel. Sabit Bey’le Sahara’da Çiçek Nine bir arada Gönüllü erler burada Düşmana ders verdi güzel. Büyükler Artvin’e gider Türkiye’nin incisi der Unutulan bu güzel yer Kalmış burda derdi güzel. M.Adil ÖZDER (Erkinisli AZMİ)
Nusret Erişti

Türkü sözleri

Sayın hemşerilerim ‘‘Atıma verdilar sari samanı’’ isimli türküyü notaya aldırmak istiyoruz ancak bu türkünün birkaç mısrası eksik. Aşağıya elimdeki metni yazıyorum. Bu türkünün tamamı elinde olanlardan metnin tamamını e-posta adresime göndermelerini arz ediyorum.
Nusret Erişti nusreteristi@gmail.com

Bar Türküsü (Atıma Verdilar sarı samanı)
Atıma Verdilar sarı samanı
Yarimi vurdilar yatsı zamanı
....
....
Okulun ögündan bir atli geçti
Atlının cebından bir mektup düşti
Mektubu okudum yar bena küsmiş
.....

Yarimi askerda yüzbaşı dögmiş
Kırılsın elları nayinan dögmiş
Elında palaska oninan dögmiş
Sağolsun yüzbaşı terbiya vermiş.
Nusret Erişti

Kurtuluş Günü

Nusret Erişti - 22 Şubat 2008 - Kutlama-Bayram
Bilindiği üzere 1877’de başlayan savaşta Osmanlı Devleti yenilince Şavşat’ın da içinde bulunduğu Batum vilayetiyle Kars ve Ardahan (Elyive-yi Selase = üç vilayet) Çarlık Rusya’sına bırakıldı. Halk arasında 93 Harbi diye bilinen bu savaştan sonra birçok insan, memleketi terk ederek Anadolu içlerine göç etti.
3 Mart 1918’de imzalanan Brest-Litovsk Antlaşması’yla bölge Türkiye’ye bırakıldı. Fakat Mondoros Mütarekesi’yle tekrar elimizden çıktı. Rus kuvvetlerinin çekilmesiyle meydana gelen boşluk, Gürcü ve Ermeniler tarafından dolduruldu. Yerli halk, bu yıllarda çok mücadele etti ve çok da meşakkat çekti. Bu tarihlerde yine kaçakaç denilen göçler oldu.
TBMM’nin notasına olumlu cevap veren Gürcü hükümeti, 23 Şubat 1921 sabahından itibaren kuvvetlerini geri çekti. Böylece Ardahan, Artvin, Ardanuç, Şavşat ve Posof, yeniden anayurda kavuştu. 25 Şubatta Tiflis Kızılordu tarafından işgal edildi.
Bu kısa tarihi hatırlatmadan sonra tüm hemşerilerimin kurtuluş gününü kutlar, birlik ve beraberliğimizin devam dileklerimle selam ve saygılarımı sunarım.
Nusret Erişti