Mesaj-Tahtası Sema Özeren

Tüm Mesajlar

Sema Özeren

Bu Site Issız Kalmasın

Sema Özeren - 25 Şubat 2016 - Genel Mesajlar

Merhabalar,

Değerli Site Yöneticileri ve Değerli Üyeler;

Kıymetli paylaşımlarıyla takip ettiğim ve önemsediğim ilk gözağrısı bu sitenin bu kadar sessiz ve ıssız oluşu üzücü. Artvin gündeminin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde burası niye bu kadar ıssız. Sosyal paylaşım ağlarına ağırlık verildiğinden heralde diye ancak, geçmişten geleceğe ve güncel haberleriyle, duyurularıyla etkinliğini sürdürmeli bu güzel site diye düşünüyorum.

Site yöneticilerinden bir de rica; İlk zamanlarda bu siteyi açtığımızda fonda bir müzik olurdu. "Sigarami Yandurdum" lütfen aynı müziği tekrar koyarmısınız.

Sema Özeren

Sitemiz Web Ekibi ve Tüm Müdavimlerine Selamlarımla...

Sevgi bestesinin tınılarını tüm insanların yüreğinde hissedeceği, hüzünlerin dostluklarla silineceği, ümitlerin hiç bitmeyeceği, sağlık ve mutluluk dolu NİCE BAYRAMLAR dileğimle,

Ramazan Bayramınız Kutlu, Yüreğiniz Umutlu, Umutlarınız Atlı,
Sevdanız Kanatlı, Mutluluğunuz Katlı, Sofranız Tatlı, Mekânınız Tahtlı, Ömrünüz Bahtlı, Yuvanız Bereketli Olsun...
Sema Özeren

Ölüm Bilmez Ölümsüzlüğü

Sema Özeren - 10 Nisan 2007 - Genel Mesajlar
Sitede adını görmeye alıştığımız vefalı bir Şavşatlıyı kaybettiğimizi yüreğim titreyerek okudum sitede. Ölüm anlık bir şey, aklımıza getirmek istemesek te hepimizin başına gelecek acı bir gerçek. Ama trafik canavarına yenik düşen vakitsiz ölümün acısı daha bir başka.

Ayşenur Hanıma ve Babasına Allahtan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.
Sema Özeren

Ögretmen, Doğan Güneşe Benzer

Sema Özeren - 22 Kasım 2006 - Genel Mesajlar
Okuldan çok dershanesi olan bir Ülkede tüm zorluklara göğüs gererek, sizin bile kavramakta zorlandığınız bir müfredata göre eğitim vermenizi dayatan ve eğitim sistemimizi kaosa sokan zihniyetlerden kurtularak, Öğretmenlik misyonunuzu en iyi şekilde yapacak bir eğitim sistemine kavuşmanızı ve aydın nesiller yetiştirme hazzını hep yaşamanızı diliyorum DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİM.
Zaman zaman verdiğiniz eğitimi biz kesintiye uğrattık, sonucunu düşünmeden. İstemiyoruz dedik, oligarşinin eğitimi dedik. Nerde lazım olacak bu dersler dedik. Düşünemedik! yarınları aydınlık, çağdaş bir Türkiye yi yaşatmanın, beğenmesek te bu eğitimden geçtiğini. Yanlışları düzeltmek için, bu ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenleri engelleyebilmek için, daha müreffeh bir Türkiye için, pek çok şey gibi eğitim sistemimizi de daha çağdaş bir düzeye getirebilmek için, o eğitimden geçip öğretmen, hakim, savcı, avukat, kaymakam, vali, doktor, bilim adamı, siyasetçi...vs. olup, kısacası yanlışları düzeltecek makam ve mevkilerde bulunmanın eğitimden geçtiğini. Ve sonuç olarak karanlık beyinlere yol açtık, yer verdik, ülkemizin geleceğini belirleyecek kararlara imza atmalarına fırsat vermiş olduk. O zaman beğenmediğimiz eğitim sistemimizi reddettiğimiz için ve eğitimden çoğunlukla men edildiğimiz için, bugün okul kitaplarımızın içine yerleşen ve eğitimle alakası olmayan şeylere kızsak ta seyirci kalmaktan öte gidemiyoruz. Şimdi çocuklarımıza neyinize lazım olacak bu dersler diyebiliyor muyuz? Geleceğin için başarmak zorundasın, bu dersleri öğrenmek zorundasın diyoruz.
Bugünün sonuçlarından suçlu yalnızca öğretmenlerimiz değil, toplumdaki değişimlerin, çaresizliklerin arasında onlarda yaşam mücadelesi verip, yol bulmaya çalışıyorlar hepimiz gibi. Ancak tabiî ki aydınlık yarınlar için Öğretmenlerimize daha çok iş düşüyor.
Karanlığa ışık tutan kimliğinizle, gelecek nesiller için birer güneşken ateşböceği olacak kadar da mütevazi Öğretmenlerimiz, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLU OLSUN.
Sema Özeren

Sıladakiler Nerde ?

Sema Özeren - 15 Kasım 2006 - Genel Mesajlar
Merhabalar tüm Şavşatlılara,

Sitemizin sürekli takipçilerinden biri olarak, sitemizi kullananların hep gurbette oluşu, sıladan hiç katılım olmayışı dikkatimi çekti. Bu siteyi canlı tutan gurbettekilerde artık yoruldular mı nedense bir süredir de bayağı bir sessizlik hakim siteye. Biz gurbettekiler, memleket hasretiyle, memlekete gittiklerinde artık bulamadıkları geçmişe özlem duygularıyla, bir selam iletmek yada almak için yada birçok konudaki hislerini paylaşmak için kullanıyoruz sitemizi, bize bu güzel imkanı sağlayan site kurucu ve emektarlarına teşekkürü de bir borç bilerek.

Peki sıladakiler nerde? Yani Şavşat’ta ikamet eden insanların bu platformda paylaşacak hiçbir şeyleri yok mu? Şavşat’ta yaşam nasıl, olanlar, olmayanlar, olması gerekenler. Hayatlarından memnunlar mı, orda her şey güllük gülistanlık mı, hiç mi sorunları yok, neşeleri, üzüntüleri yok paylaşacak. Örneğin geçmişte 2-3 tane Sineması olan, etkinlikleri şimdiye göre daha faal olan, daha da güzelleşecek yerde daha köhneleşen, betonlaşan Şavşat yerine, eski Şavşat, yada hayallerindeki daha güzel bir Şavşat özlemi duyarlar mı? Yoksa böyle geldi böyle gider diye mi düşünürler.

Şavşat’a yazın 1-2 hafta izne geldiğimizde gördüğümüzün dışında bilmek istediklerimiz konusunda bizleri aydınlatamazlar mı? Mesela;

Şavşat’ta yaşayan halk Kamu Hizmetlerinden memnun mu? (Yanılmıyorsam Kamu çalışanlarının çoğu da o bölgenin insanları.) Örneğin Belediye. Neler yapar Şavşat’ta. Ne tür takdire şayan hizmetleri var yada ne tür eksiklikleri var. Ben bilmiyorum gerçekten, bilmek istiyorum ama. Örneğin Şavşat insanına, gençlerine, çocuklarına yönelik ne tür kültür hizmetleri var, yada var mı? İnsanların kaliteli zaman geçirebilecekleri etkinlikleri, yerleri var mı? Köylere hergün servislerle bağlantı kurma imkanı olan Belediyemiz, Kaymakamlığımız, istese Köyleri de kapsayacak faaliyetlerde, kültür etkinliklerinde, eğitim faaliyetlerinde bulunamaz mı, katkı alamaz mı? Yada zaten yapılıyor mu?

Yanılıyorsam düzeltin lütfen. Şavşat’a geldiğimde gördüğüm ne yazık ki düzensiz, günübirlik bir şehirleşme, betonlaşma göze çarpan. Eskisinden daha çirkin bir Şavşat oluşmuş gibi geliyor bana. Mesela Şavşat Yangını acı bir yaşanmışlık ama büyük bir çoğunluğu yanmış evlerin yerine, yeniden gelişigüzel yada olduğu gibi iskanlaşma yerine bu acıdan bir fırsat yaratılıp daha güzel bir iskan ve imar çalışması yapılıp daha güzel bir Şavşat yaratılabilirdi diye düşünüyorum.

Veya hizmet beklenen diğer kurum ve makamlar. Mesela, Hastane Hizmetlerinden memnunlar mı? Şavşat’a yakışır bir Hastanemiz var mı? Eksikleri varsa neler yapılabilir? Bu örnekler çoğaltılabilir tabii. Buna kısaca Kaymakamlık bünyesindeki tüm Kamu Kurumlarından diyelim.

Şavşat’ta ikamet eden insanlarımız; tespit ettikleri, şikayetlerinin olduğu konularda neler yapmış, nasıl sonuçlar almışlar yada alamamışlar. Sivil Toplum Örgütleri var mı? Varsa, çalışmaları nelerdir. Bu sitede bunları da görmek, bilmek istiyorum.

Okuma yazma oranımız yüksek madem, günceli, güncel haberleri ne kadar merak edip ne kadar izliyorlar. Bunlar üzerinde fikir telakkisinde bulunuyorlar mı? Yoksa Sarp Gümrük kapısı açıldıktan sonraki dejenerasyon sonuçlarının muhabbetleri daha mı ilgilerini cezbediyor, özellikle de erkeklerimizin. Yoksa bunları bir kenara bırakıp daha ciddi meseleler üzerine de eğilebilirler mi?

Bunları Şavşatta ikamet eden birilerinin ağzından dinlesek daha güzel daha yararlı olmaz mı? Afaki şeyler tartışacağımıza orda ikamet eden insanların tespit ederek paylaşacağı gerçekler üzerinde fikirlerimizi konuşsak mesela.

Yok her şey çok güzelse de güzel olan herşeyi bizimle paylaşın bizde mutlu olalım. Selamlar, Saygılar güzel yurdumun güzel insanlarına.
Sema Özeren

Her Kesimin Karaoğlanı,

Sema Özeren - 5 Kasım 2006 - Genel Mesajlar
Laik Cumhuriyetin Temel İlkelerinden ödün vermeden, şaibeye, hırsızlığa, yolsuzluğa adı karışmadan da Siyaset yapılabileceğinin beklide tek örneği olan, dürüstlüğü, kibarlığı ve nezaketiyle her kesimin gönlünde taht kuran bir değeri kaybettik. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun. Kendi şiiriyle GÜLE GÜLE demek istiyorum.

UYUM
boşluğa bulut buluta yağmur
yağmura toprak ne güzel uymuş

gündüze güneş güneşe tarla
tarlaya başak ne güzel uymuş

başağa buğday buğdaya insan
insana emek ne güzel uymuş

emeğe eylem eyleme yürek
yüreğe sevgi ne güzel uymuş
Bülent ECEVİT
Sema Özeren

Keşke Niyette Sizin Düşündüğünüz Gibi Olsa

Sema Özeren - 2 Kasım 2006 - Genel Mesajlar
Sayın Erdoğan Bilgin,

Memleketimizle ve turizmle ilgili tüm tespit, duygu ve düşüncelerinize katılıyorum.
Ancak, sanki Artvin Valisi bunları anlatmak istemiş ama bizler yanlış anlayıp, önyargılı davranmışız gibi eleştirilerinize katılmıyorum. Bizde zaten “kesinlikle yaylalar turizme açılmalıdır” gibi bir düşünceyi savunmadık. Araştırılmalı, değerlendirilmelidir dedik. Bunlar sizin güzel düşünceleriniz ve doğru değerlendirmeleriniz, Valimize maletmeyin bence. Ne yazık ki Valimizi yanlış anladığımızı destekleyecek bir söylemi de yok ortada.
Sizi yinede tebrik ediyorum. Bizim insanımız budur işte, söylenene değil niyete bakar. Ama keşke niyette sizin anlattığınız gibi olsa, çok seviniriz elbette.
Sağlıkla ve esenlikle kalın.
Sema Özeren

Endişelerimiz Adım Atmamıza Engel Olmalı mı?

Sema Özeren - 1 Kasım 2006 - Genel Mesajlar
Merhabalar tüm Şavşatlılara,
Sayın Artvin Valimizin Yayla Turizmiyle ilgili görüşlerini okuyanlarınız olmuştur mutlaka. Ben okurken hissettiğim şu; Sayın Valinin yöre insanına ve kültürüne sahip çıkmak istediği söyleminde, aslında Artvin insanını ne kadar az tanıdığını, kültürünü ise pek özümseyemediğini düşündüm nedense. Çünkü tanısaydı, Müslüman-Türk Kültürünün elden gidebileceği endişesini dile getirmezdi.

Bizim insanımız, aile içi paylaşımların, insan ilişkilerinin en güzel, en sade, en yalın, en çıkarsız, en adil ve eşit paylaşımlarıyla bir arada yaşar. Engin sevecenlik ve paylaşma duygularıyla bezenmiş, saygıya dayalı, dil, ırk, din, mezhep kavramlarına takılmadan her kültürden insanı hoşgörüyle karşılayıp, misafirperverliğini esirgemeyen bir toplum kültürü olan yöremiz insanı, beklide dünyaya örnek teşkil edecek bir yaşam felsefesini kültüründe barındırmıştır. Kurnaz, uyanık, üçkağıtçı, bencil, çıkarlarından başka değerleri kaala almayan zihniyetten çook uzaktır. Beraber çalışır, beraber eğlenir, beraber güler, beraber ağlar, düğünlerde beraber halay çekeriz biz. En cahilinin bile özgür iradeye sahip olduğu, insanın insana yaptırım uygulama gereği duymadığı güzel bir memleketin insanlarıyız biz.

Evet, Sayın Valimiz, emin adım atmak, temkinli hareket etmek konusunda haklı olabilir. Güzel bir şeyler yapmak için atılan adımlar sağlam olmazsa yanlış sonuçlar doğurabilir elbette. Endişelerinde haklı olduğu noktalar olabilir mutlaka. Ama bunun araştırmasını, yarar-zarar karşılaştırmasını, analizini yapmadan, telaş ve aceleyle, temkinsizce hareket edilmiş bir beyanda bulunmuş olmuyor mu kendileri de.

Yöre nüfusunu irdelesinler, neden bu coğrafyada genç nüfus yok ta hep yaşlı nüfus kalmış. Buna ve saptanacak değişik etkenlere göre de sorunları belirleyip gelen çözüm önerilerinin ne getirip ne götüreceği masaya yatırılıp, Valimizin deyimiyle “kısa vadede Artvin’de bir şey olmaz”sa da neden uzun vade çalışmaları yapılmış olmasın ki.

Selam ve Saygılarımla.
Sema Özeren

Merhabalar ve Kucak Dolusu Sevgiler

Sema Özeren - 6 Eylül 2006 - Genel Mesajlar

Aslında sitede çok köylümüz var, ama bizim Köyümüzün sayfasını pek ziyaret eden yok anlaşılan. Site Web ekibinin önerisini dikkate alarak Gürnatel köy sayfasını ziyaret ettim. Gerçekten de insanlar kendi köy sayfalarında çok güzel bir muhabbet kurmuşlar. Bizim tanıtım sayfamız neden böyle sessiz kalsın ki. Benim anılarımda köyümün o kadar güzel bir yeri var ki bunu satırlara dökmek çok zor. Köye çok sık gidemiyorum, ancak gittiğim zaman da Köyümün sessizliği içimi burkuyor ne yazık ki. Çocukluğumda hafta sonları ve yazları gittiğimde ki o canlı, cıvıl cıvıl, şenlik dolu Köy yok artık. Köye vardığımda köyüme kavuşma mutluluğu ne yazık ki bir süre sonra eskiye özlemle buruklaşıyor. Çocukluğumda gaz lambası ışığında bile hayat dolu olan bu köy, şimdi elektrik ışığında bile karanlık, sessiz bir yer olmuş. Bize sunulan bu sanal ortamda, bu canlılığı insan iletişimiyle sağlayabilsek azda olsa. Köy sayfamızı ziyaret eden herkese saygılar, sevgiler.

Sema GÖKÇE