Şavşat Duvar Gazetesi Bilim

Teknoloji Hız Kesmiyor. İnternet Telefonculuğu...

Ayşenur Şahan

Türk Telekom’ un tahtı sallanıyor.Her gün yeni bir teknoloji harikası çıkıyor piyasaya.

Özel günleri birbirinden uzakta geçirecek olan anne babalar ve çocukların özlemlerini giderecek, telefonla doya doya, dakika hesabı yapmadan konuşmalarını sağlayacak bir ürün geliştirildi. USRobotics İnternet Telefonu, bilgisayara bağlanarak Skype ve Google Talk gibi PC üzerinden sesli iletişim sağlayan yazılımlarla birlikte kullanılıyor. Model numarası USR9600 olan ürün, temel olarak küçük bir cep telefonu görünümünde. Ürün, bilgisayar üzerindeki USB girişine bağlanarak kullanılıyor. Cihazın LCD ekranı, yapılan görüşme ile ilgili her türlü bilginin görüntülenmesini sağlıyor. Caller ID, yani arayan numaranın görüntülenmesi özelliğini de destekleyen USR9600, sesli iletişim hizmeti veren diğer birçok anında mesajlaşma programıyla da kullanılabiliyor.

USR9600, yankı önleme, arka plan gürültüsünü azaltma gibi özellikleriyle VoIP telefon görüşmelerinin maksimum kaliteyle yapılmasını sağlıyor. İstendiği takdirde Skype’tan satın alınan kontörlerle USR9600’ü kullanarak sabit ve mobil telefonları çok ucuza aramak da mümkün. Farklı zil seslerine sahip olan ve sadece 300 gram ağırlığındaki cihaz, ek bir güç adaptörüne ihtiyaç duymadan USB port üzerinden çalışabiliyor.

Bunları neden hep yabancılar yapıyor. Bir gün de Türkiye menşeli bir teknoloji ürününü anlatabilmeyi çok isterim bu sayfadan. Biliyorum ki bizim ülkemizde imkan verilecek olsa daha iyisi ve güzeli yapılacak ama maalesef böyle bir fırsat verilmediği gibi yapmaya çalışanlara da engel olunuyor.

Bu İçerik 674 Kez Görüntülendi

Bilim Üye Listesi