Şavşat Duvar Gazetesi Yaşam

Artvinin Kurtuluşundan Kadınlar Gününe

Attila Şimşek

Artvin İli kurtuluş etkinliklerini izlerken 7 Martı 8 Marta bağlayan bu saatlerde kurtuluş gününden kadınlar gününe doğru bir bakışla kadın kimliğini düşünmeye başladım.
Öncelikle bir yılın günlerinin kadın. anne. baba. çocuk. sevgili. aşk.barış gibi objelere tahsis edilmesini yanlış bulduğumu belirtmek istiyorum. Nedenine gelince Böl parçala ve sömürü taktiğinde. ülkeler gibi yılın günlerinin de parçalanması ve sömürü gibi algılıyorum. Belli bir günü belli bir objeye tahsis etmek o objenin değerini bir günle kısıtlamak bana yanlış geliyor.
8 Mart dünya kadınlar günü benim anlayışıma ters gelmektedir. Çünkü o gün kadınları önce insan olmak vasfından soyutlanmaktadır. Önce insan olma özelliğinden kadın olma özelliği ön plana çıkarılan 8 Mart dünya kadınlar gününde kadının cinsel obje haline getirilme halini görmekteyim. Önce insan yerine kadın erkek ayrımı erkekler tarafından ortaya atılmış ve kadının cinsel obje olarak görünmesine neden olmaktadır.
Kadınların önce insan olduklarının bilincinde olmaları kendilerine hak olarak verilen değerlerin kıymetini bilmeleri ve onlara sahip çıkmaları gerekir.

Bu İçerik 469 Kez Görüntülendi

Yaşam Üye Listesi