Şavşat Duvar Gazetesi Yaşam

Beyaz Gelinlik veya Beyaz Kefen

Ayşenur Şahan

İstanbul beyazlara büründü, kimine gelinlik kimine kefen!.Kış sonun başlangıcı.Yeni bir hayata hazırlanmak. Evlenen kızlarımız gelinlik giyerken, ölen kişilere de beyaz kefene sarılır. Evlilik, önceki hayatının bittiği, yepyeni bir hayatın başlangıcıdır. Ölüm ise bir şeylerin sonu olsa da asıl hayatın başlangıcıdır.

Kış hazırlıktır bahara .Gece gündüzü getirdiği gibi kışta baharın müjdecisi.Kış olmasa hayatın bir tarafı eksik kalırdı.Sıcağın, o güzelim yazın kıymetini nasıl anlardı insan!.

Bu gün İstanbul karlara, beyazlara büründü oysa benim memleketim bu beyazlığı 5-6 ay yaşıyor.

Çocukluğum kar tipi içinde 3 km yolu, okula gitmek için yolda türlü zorluklarla boğuşarak okula ulaşmakla geçti.Minik ayaklarım ıslanmış yün çorabının içinde akşamın olmasını bekledi.

Hayat süprizlerle dolu, bu gün kış zorluğuna alışamayanlarının, dünyanın bir çok yerindeki soğuk ve açlıkla mücadele eden insanları anlamaları mümkün olamaz..

Hep kötü tarafından değil olaylara iyi yönlerinden de bakabilmeyi, o aşılmaz denen zorluğu, oyun ve eğlenceye çevirebilmeyi artık öğrenmeliyiz. Çünkü bu zorluğu yada sıkıntıyı çeken yalnız biz değiliz. Hayata pozitif bakabilmeliyiz!.

Unutmayalım HER ZORLUĞUN ARDINDA, BİR KOLAYLIK MUTLAKA VARDIR...

Bu İçerik 1188 Kez Görüntülendi

Yorumlar

- 26 Ocak 2006
Ömer BARAN (Mali Müşavir Stajyeri) Yazınızı okudum. Düşüncelerinize katılıyorum. Ve sizinle en kısa zamanda tanışmak isterim. Bu Tür Yazılarınızın devamını bekliyorum. Tanışmak Dileğiyle,

Yaşam Üye Listesi