Şavşat Duvar Gazetesi Yaşam

Her Gün Sınav

Naci Demir

Merhaba 10 Haziranda İyibir liseye girebilmek için OKS yapıldı. 17 Haziran da İyi bir üniversiteye girebilmek için ÖSS yapılacak Sınava Giren çocuklarımıza ,girecek olan gençlerimize ,başarılar diliyorum.

Sevgili gençler siz aslında bu anlamsız sınava en olumsuz koşullara rağmen hazırlandınız. Gecenizi gündüzünüzü hep bir soru daha doğru yapayım diye çalıştınız.Biz anne ve babalar, aileler olarak bunu gördük.

Biz size güveniyoruz, yapabileceğinizin en iyisini yaptınız, yapacaksınız.

Siz çalışarak emek vererek hazırlanarak SINAVI kazandınız. Sınavın sonucu önemli, Ama istemediğiniz sonuçların gelmesi sizi üzmemeli. Hayatın sonu olmamalı.

Bilinçli sosyal, ailevi ve kişisel sorumluluklarını bilen bireyler olarak kendinizi

Yetiştirmeniz en büyük sınav .Siz bu sınavı kazanmışsınız.

Sevgili ve saygıdeğer anne babalar,

Çocuklarımızı yıllarca stres altında ,bu eşitsiz ve eleyici eğitim sisteminde yarış atı gibi kobay olarak bu sınavlara hazırlanmalarında başta büyüklerin,sonrada böylesine eğitim sistemine layık görüldğümüz için kendimizi suçluyorum.

Lütfen sınav sonuçlarına bakarak, çocuklarımızın grafiğini ölçmeyelim,

yargılamayalım. Unutmayın her yıl yapılan OKS ve ÖSS sınavlarında dört bine yakın okul birincisi sınav kazanamamaktadır.

Bize düşen onları hep sevdiğimiz ve seveceğimizi söylemek ve sonuna kadar arkalarında olduğumuzu, gövendiğimizi,hissettirmektir.

Keşke bu şeçilmişleride halkın sınavından geçirsek .Acaba bizimle ilgili bir programları varmı ? diye sorgulayabilsek. Askari ücretimiz, Eğitim sistemi ,sınav sistemi veya sınavsız bir sistem, ekonomi ,dış ilişkiler Kürt sorunu Irak sorunu AB,ABD İMF ile ilişkilerimiz nasıl olacak ;Hiç kafa yoran varmı? Bir bizide aydınlatsalar.

Neyse son zamanlarda insanımızı tanıyamaz oldum bunun için ünlü Fransız Edebiyatçısı , Şairi ve 1934 te Faşizme karşı Anti faşist cephede mücadele etmiş demokrasi mücadelecisi Paul ELUARD ın çok ve vazgeçilmez ihtiyacımız olan insanlık ve adalet dersi veren şiirini ben çok sevdim. Sizide seviyorum.

Yaşamınızda Elinizden En güzel negolar,Yüreğinizden sevgi eksik olmasın.

ASIL ADALET

İnsanlarda tek sıcak kanun,

üzümden şarap yapmaları,

kömürden ateş yapmaları,

öpücüklerden insan yapmalarıdır.

İnsanlarda tek zorlu kanun,

savaşlara, yoksulluğa karşı

kendilerini ayakta tutmaları,

ölüme karşı yaşamalarıdır.

İnsanlarda tek güzel kanun,

suyu ışık yapmaları,

düşü gerçek yapmaları,

düşmanı kardeş yapmalarıdır.

Hep var olan kanunlardır bunlar,

bir çocukcağzın tâ yüreğinden başlar,

yayılır, genişler, uzar gider

t"a akla kadar.

artvin08@gmail.com

Bu İçerik 489 Kez Görüntülendi

Yaşam Üye Listesi