Şavşat Duvar Gazetesi Yaşam

Kuşkular ve Endişeler

Yücel Uzun

Sözlerimiz şarkılarımız, umutlarimiz, rüyalarimiz ve de hayallerimiz bile hem eksi hem aci... Acaba hayalini düsledigimiz düslerimize kavusunca hayatta ki görevimizin bitecegi endisesi ile bizler kendimize iş mi icat ediyoruz?!. Çünkü çerden çöpten iş icat etmek, bulaşıklarını temizlemek epeyce zahmetli iştir, zahmet üreten kişi, gereksiz gerekler yaratınca, konsantre olunca kendini unutur ya...!

Bizler sahip olduğumuz her seyi değiştirmeğe o kadar aliskiniz ki, sevgileri bile kendimizce sekil verip degisime ugratiyoruz!. Sevgi bir türlü insan oğluna yaranamiyor... Dramatik yasam tarzini tercih edip mavi gözlere, siyah lens takip yesil yasama siyah leke sürenler, nedense sevgisel renkler de binbir kusur bulmaga çalisirlar... Onlara göre sevgi selleri pembe bulutlarin üzerinden yere inmegi beceremezler, ise güce yaramaz akillari bir karis havadadir her seyin dogrusunu kendilerinden baskasi bilmez...! Çünkü sevgi selleri, (KUSKULARI veENDISELERI) art niyetleri tanimazlar zaten hiç de tanismamislardir... Sevgi selleri sevgilerini artirip, verimli topraklari kesfedip imece halin de sevgi tohumlari, sevda filizleri ekmekle ugrasirlar.

Sevginin tek üzüntüsü, sevgileri saptiranlar yüzünden çektigi üzüntülerdir ki o, konunun adresin de fazla kalmaz. Gerçek seven sevginin kokusunu nerde olursa olsun tez alir, sevgiler asil sevgi adresin de bulusur enin de sonun da... Belki sevgi kenti azinliktadir olsun, öz ve öz sah damardir ya..!! Ask ve sevgi mağduru olup da yenilgi aldigimiz da, hayat'a bitmis gözüyle bakmamizi da anlamiyorum?... Ask kisa devre yapip kibrit gibi yanip bir an da sönebilir de, bir ömür sürebilir de!. Aslin da üzülen taraf yenilgiye ugrayan oluyor... Tersi olup kendi bitirse asla fazla üzülmeyecek...

Çünkü kuskular endiseler olunca otomatik olarak devreye giren art niyet var, gurur veya onur adi altin da... Bas rolünü üstlendigimiz hikayemizden, kissadan hisse payimizi alip, tedbir pakettleri ile,yeni hikayelerin için de sevgilerle elele yolculuga baslamak en güzel olani degil mi?.

Velhasil ruhumuzu,sözlerimizi sarkilarimizi, umutlarimizi, rüyalarimizi zehirli virüslerden kurtarmadikça, bizler ne saglikli asklar, ne saglikli sevgiler, ne de saglikli dostluklar yasayabiliriz!. Ilk ve son duragimiz sevgilerin mekani olsun!

Sevgice sevimlice kalmak dileklerimle...

Bu İçerik 437 Kez Görüntülendi

Yaşam Üye Listesi