Şavşat Duvar Gazetesi Yaşam

Negolar Solmasın

Naci Demir

Teşekkür edenlere

Şavşatcom'un organizasyonu ile 28 mayıs 2006 günü düzenlenen harfananın güzelliğini birlikte yaşadık. Beraberce ürettik yaptık. Bu etkinliğin ilk adımından sonuna kadar beraber heyecan ve coşku ile çalıştığımız bütün arkadaşlarıma bireysel ilişkileri ile organizasyona dayanışma ve katkı sağlayan bütün arkadaşlarıma binlerce teşekkür.

Birlikte ve bir arada olursak başarılı oluruz düşüncesi ile Şavşatlıların harfana buluşmasına katılan tüm dostlarımıza, bişi pişiren kuymak yapan peynir eriten etli pilav yapan o güzelim Şavşat’ımızın yemeklerini cömertçe hazırlayıp sunan saygıdeğer anne abla ve teyzelerimize, o güzelim Şavşat türkülerini büyük bir heyecan ve coşku ile mızıka ile çalarak oynayarak söyleyen Erol Temel arkadaşıma, ona Şavşat türküleri söylerken eşlik eden halk korosunu oluşturan Aynur Abla ve gurubuna, davulu ve zurnayı çalarken yerinde duramayan Turgut Demir ve ekibine, sazı sözü ve yüreği ile assolistliğimizi yapan Nedret Ural arkadaşımıza binlerce teşekkür.

Genciyan, Arsiyan, Cengelek Bilbilan ve Karçal dolusu NEGO sizlere feda olsun candostlar.

Sabahtan akşama kadar ekin eker tırpan çeker gibi halaylara oyunlara eşlik eden katılan doyumsuzca oynayan saygıdeğer konuklarımıza teşekkürler.

İlk aşk ilk sevda unutulmaz.

1991 yılında yine istanbul’da bir ilk gerçekleştirildi çatalca da Artvin’liler pancarcı şenliği mükemmel başladı. 3. kere yaptık. Sosyal çalışmalar destek ve görev devri almayı gerektirir. Yani herkes elini yüzünü yanyana getirmeli özveri ile çalışmalı eğlenmek güzel ama yemeği pişirmeye yardımcı olmak lazım.



Herköyün ayrı gayrı piknikleri yapılmaya başlandı ne olduysa ayrı gayrı yaparak savrulup durmaktayız İstanbul’un insan tüketen yaşamında birarada olmayı başarmamız lazım. Artık yeter bu ayrı gayrı faaaliyetler lütfen iki arada bir derede olmayalım.



Harfananın organizasyonunda en güzel görüntüleri seçen çekimini yapan Mehti Ali Kaya, piknik alanının tesbiti ve kiralanmasında en büyük katkısı olan Hasan Dursun, Rizeden harfana için gelip aracı ve yüreği ile organizasyona katkı sağlayan Özer Turan, aktif olarak yapılan birçok işi yapılmasında katkı sunan Almanya’dan harfanaya gelen Turan Demirci, şu an Şavşat.com web ekibinde çalışan Gökhan Öğcem, Turgay Kurtuluş ve Yılmaz Kurtuluş, Suat Yüksek, Şerafettin Yazıcı, Murat Altun, bişi lokum peynir kuymak ikramlarını yapan ve sunan Şahser Gögerçin ve annesi ve ailesine güzelim etli pilavı elleri ile yapıp sunan annem catering Emine Bahçeci ve ailesine, köylerini ve derneklerini temsilen yâda şahsen katılıp bizi onurlandıran tüm Şavşatlı ve Şavşat dostlarına tişörtlerimizin satışında görev alan Ayşenur Şahan ve yüreği bizimle atan genç arkadaşlara kardeşlerimize



Değerlendirme ve teşekkür yazılarında, röportajlarda tekrar olmasını isteyenlere, ilkler unutulmaz unutulmamalı diyen Nurbay Dede öğretmenimize, Asıl olan Şavşa’ta yönelik güzelim düşüncelerin yeşermesi anlam bulmasıdır diyenlere, eksikliklerimizi eleştiren artı eksi yanlarımızı herşeyimizle bizi birbirimizi tanımamızı sağlayan tüm dostlara, biz birbirimizin derdimizi anlarız zaten bizi bizden iyi kimse anlayamaz. Bunun için beraber ve birarada olduk. Tabiiki farklı düşünce farklı pencereden bakan insanlarımız olacak olma;



Önemli özelliğimiz farklılıklarla birarada demokrasi içerisinde yaşamak değilmi?



Şimdilik gündem Şavşat



Şavşat ta yapılması düşünülen kadastro çalışması



Şavşat’ın doğası ve çevresinin doğal yapısının bozulmaması



Biz Çernobilleri yaşadık hala her gün ölümleri yaşamaktayız



Çağımızın önemli tehlikesi küresel ısınmaya oksijensiz bir doğa ile karşı çıkılmaz.



Sera gazlarından uzak organik tarım doğal ürünler için geç kalıp erken başlamamak için lütfen çaba gösterelim herkes Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına Orman ve Çevre bakanlığına



Tapu ve Kadastro genel müdürlüğüne faks mail çekerek vatandaşlık bilgi alma hakkını kullanmalı.



Gizli belli olmayan maden arama ruhsatları kime ne zaman ne için nerede maden çıkarılacak nasıl çıkarılacak diye sorular yazarak iletişim kurulmalı, kadastronun kamulaştırmanım kapsamı içeriği nedir? Her hemşerimin bu konulardaki gelişmeleri öğrenmesi ne yapacağımızı aydınlatacaktır.



Hukukçu avukat icracı tapucu kadastrocu hemşerilerimizden dayanışma ve yardım talep ediyorum.



Artık lütfen duyarlı olalım.



Şavşat’ta maden aranıyor haberi duymak çok üzücü ve



Olumsuz bir gelişmedir.



Bence bu haberi duymamak için hemen şimdi yapılması gerekenleri yapmak ve düşünmek gerekiyor.



Dağlarında negoları solmayan, evlerinde insanları kanserden ölmeyen bir şavşat için



Her yerde hep beraber olmamız dileği ile hoşça kalın, saygı ve sevgilerimle



Naci demir



Organizasyonda görev alıp isimlerini unuttuğum tüm arkadaşlarımdan özür diliyorum.

 

Bu İçerik 778 Kez Görüntülendi

Yaşam Üye Listesi