Haberler

Akhanlı için Babasız Günler!..

Artvin’in Şavşat ilçesi Ciritdüzü köyünde bu sabaha karşı hayata veda eden 1923 doğumlu (87) Mahmut Nedim, köy enstitüsü mezunu bir öğretmen.
18 yıldır sürgünde yaşamak zorunda kalan oğlu Doğan Akhanlı, 10 Ağustos’ta babasına duyduğu özlemi ve hastalığı nedeniyle onu ziyaret etmek için Türkiye’ye giriş yaparken olacakların önüne geçememiş, baba hasreti bu kadar tehlikeyi göze almasına neden olmuştu.
Avukatı Haydar Erol’un verdiği bilgiye göre, Akhanlı’nın kaldığı cezaevine gazete sokulmamasını ve ölüm haberini pazartesi günü Akhanlı’ya görüşte bildireceğini söylüyor.
Yazar Doğan Akhanlı şuan herşeyden habersiz hala Tekirdağ 2 nolu F Tipi cezaevinde tutuklu bulunuyor… Son kitabı Babasız Günler’in röportajını yaparken babasının rahatsızlığından ve ona duyduğu özlemden içten içe bahsediyordu ve Türkiye’de olmak vardı diyordu…
Doğan Akhanlı’nın Almanya’daki yazar arkadaşı Günter Wallraff, AA. muhabirine yaptığı açıklamada uzun yıllar Köln’de yaşayan yazar Doğan Akhanlı’nın hasta babasını ziyaret etmek üzere Türkiye’ye gittiğini ve babasını ziyaret edemeden cezaevine gönderildiğini hatırlatarak, ‘Bu bir insanlık trajedisi. Türkiye adaleti için üzücü bir durum. Barıştan yana olan bir insan Doğan Akhanlı. Babasının cenazesine katılabilmesi için serbest bırakılmalı’ dedi. Edinilen bilgiye göre Günter Wallraff, Aralık ayında Türkiye’ye gelerek Akhanlı’yı ziyaret edecek.
Evet, işte Doğan Akhanlı için acı gün, bugün… Babasız günler, onun için bugün başladı… Bir an önce özgürlüğüne kavuşması için bir kez daha adaletin yerini bulması için… Akhanlı’ya özgürlük…

Bu İçerik 2445 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler