Haberler

AKP elini boğazımdan çek

Kadıköy'de  ‘3. Köprüye Hayır Platformu’nun çağrısıyla çevre örgütleri, meslek kuruluşları ve bazı siyasi partilerin katılımıyla hükümetin doğayı tahrip eden politikalarına karşı ortak eylem yapıldı.

Eylemde AKP'nin gündemine olan yeni Tabiat ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı da protesto edildi. Türkiye'nin her bölgesinde yapılması planlanan irili ufaklı yüzlerce hidroelektrik santrallarına (HES) karşı da seslerini yükselten eylemciler, yaşam alanlarına ve su kaynaklarına sahip çıkacaklarını söylediler.
 
SADECE KÖPRÜYE KARŞI DEĞİL
Kadıköy Tepe Nautilius önünde toplanan binlerce eylemci Rıhtım’a yürüdü. İlk konuşmayı platform adına İstanbul Orman Mühendisleri Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Kader Cihan yaptı. Cihan, sadece köprüye karşı değil sularına, ormanlarına, topraklarına göz koyanlara karşı da mücadele ettiklerini belirtti. Cihan, mücadelenin bir ayağı olarak İstanbul’u ve yaşamı savunmak için İstanbul ve Anadolu’nun dört bir  yanından gelerek Kadıköy’de toplandıklarını belirtti. Kader Cihan, 3.köprü cinayetine, tabiatı talan yasasına, HES katliamlarına, kentsel ve kırsal yıkıma karşı mağdur olan herkesin mücadeleyi bu eylemle ortaklaştırdığını ifade etti.
Kader Cihan’ın konuşmasının ardından TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, ‘Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu adına Prof.Dr. Beyza Üstün ve Tozkoparan Derneği adına Ömer Keleş birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Bandista sevilen müziğiyle eylemcilerin mücadelesine ses verdi. Eyleme 3. Köprüye Hayır Platformu Çağrısıyla çevre örgütleri, çevre mücadelesi veren platformlar, mahalle dernekleri, aydınlar, gazeteciler, sol, sosyalist  yapı ve partiler destek verdi.
Haber : BirGün

Bu İçerik 1033 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler