Haberler

Artvin engellisi 10 yıllık hayaline kavuşuyor

Artvin, 10 yıldır engellisi için engelliler yaşam merkezi kurulmasını talep etti. Yıllardır engellilere yönelik bakım merkezi yapılmak istenmesine karşın uygun arsa bulunulmaması nedeniyle yapılan girişimler hep yarım kaldı.

Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği’nin ısrarlı girişimleriyle, Ardanuç ilçesinde Orman Bölge Müdürlüğüne ait uygun arsa bulunarak yapılan girişimler sonucu 50 dönümlük arsanın tahsisi Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğüne yapılarak, Artvin’de Engelsiz Yaşam Merkezi yapılması kesinleşti.

Yaklaşık bir yıldır süren fizibilite, proje ve bürokratik işlemler tamamlanarak Ardanuç’ta Engelsiz Yaşam Merkezi kurulması hayata geçecek ve Artvin’de yaşayan bakıma muhtaç olan birçok engelli de yaşam merkezine kavuşmuş olacak. Bu sayede aileler de rahat bir nefes alma imkânı bulacaklar.

Konu hakkında detaylı bilgi veren Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış , “Ardanuç’ta yapılacak ve Artvin bölgesinde özürlü insanlarımıza yatılı bakım hizmeti vermek üzere tahsis edilen arazinin üzerine yapılacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi proje çalışmalarına başlanılmış ve en geç üç ay içerisinde Engelsiz Yaşam Merkezinin ihale aşamasına gelebileceğini düşünmekteyiz” dedi.

Barış, “Tesisi için ilk kez kazmayı vurduktan sonra en geç bir yıl içerisinde yapımı tamamlanarak hizmete girecektir.” dedi. Genel Müdür İsmail Barış, “Engelsiz Yaşam Merkezi konusunda duyarlılık gösteren Orman Genel Müdürlüğüne, Sayın Vali Cengiz Aydoğdu’ya, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir’e, Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz’e, Ardanuç ‘a Engelsiz Yaşam Merkezi kazandırmak için çalışan Ardanuç heyetinde yer alan Halit Özdemir, Yüksel Çelik, Ahmet Yüksel ve Artvin Engelsiz Yaşam Merkezi kurulması için gönüllü destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu İçerik 177 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler