Haberler

Artvin’in genç sinema yetenekleri seçiliyor

Amerika Birleşik Devletleri State University of New York at Fredonia ve İstanbul’daki Atlantik Film müthiş bir proje gerçekleştiriyorlar.

Türkiye’nin 6 şehrinden(Artvin, Edirne, Sivas, Konya, Antakya, Mardin) film yönetmek isteyen 12’şer lise öğrencisi katıldıkları “Gençlik Film Atölyesi Eğitimi” sayesinde aldıkları eğitimden sonra kendi filmlerini çekecek.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nın desteğiyle geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan projeye, seçilen şehirlerde öğrencilere tanıtıldıktan sonra, Artvin, Konya, Sivas, Mardin, Antakya ve Edirne’den toplam 1000 öğrenci “kendi filmini çekmek için” başvurdu. Elemeler sonunda her ilden 12 genç seçildi.

Film atölyesi ekibi 1. devre eğitimleri kapsamında 25 Ocak- 3 Şubat 2009 tarihleri arasında Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda başlanan eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.. Artvin’deki eğitimler 4 Şubat akşamına kadar, hafta içi 15.00 – 20.00, hafta sonu 13.00 – 19.00 saatleri arasında yapılacak. Artvin’deki eğitim programının, 2. devresi 28 Mart- 2 Nisan 2009, 3. devresi 30 Mayıs 3 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılacak.

Proje kapsamında eğitimler her şehirde ayrı ayrı verilecek. Eğitimler, Edirne’den başladı ve Şubat ayı ortasına kadar her şehirde eğitimlerin birinci devresi yapılmış olacak. Eğitimleri, Reha Erdem, Can Ulkay, Umut Aral, Seyfi Teoman, Alper Özcan ve Nefin Dinç verecek. Projenin Artvin ayağındaki eğitim ekibinde, Proje Yöneticisi Nefin Dinç, Yönetmen Umut Aral, Kameraman Koray Keisk, Sesçi Ömer Küç ve Asistan Demla Durakçay yer alıyor.

Proje eğitimcilerinden Atlantik Film Yönetmeni Umut Aral, eğitimler hakkında şunları kaydetti: “Bizim için değerli bir proje olan “Gençlik Fil Yapım Atölyesi Eğitimi Projesi” sayesinde deneyimlerimizi gençlere aktarma şansı bulacağız. Bu eğitim projesi kapsamında biz, film nasıl çekilir?, senaryo nasıl yazılır? ve kurgunun temel kuralları üzerine temel bilgiler vereceğiz.” dedi.

Proje ile öğrenciler, konulu film ve belgesel film türleri, senaryo yazımı, kamera,ses, ışık ve montaj teknikleri konularında eğitilecek. Proje sonucunda öğrenciler belli eğitimlerden geçen öğrenciler kendikısa filmlerini çekecek. Öğrencilerin bir kısmı eğitimlerine Amerika Birleşik Devletleri’nde devam edecek. Öğrenci filmleri Amerika veTürkiye’de yapılacak olan film festivallerinde gösterime girecek.

Bu İçerik 172 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler