Haberler
Başbakan’ın köyünde HES pazarlığı devam ediyor
Bekaroğlu, iktidar partisi ile HES şirketleri arasında Güneysu’da HES yapılmaması konusunda bir pazarlık yapıldığını belirterek, “Güneysu’daki HES’lerle ilgili bir spekülasyon var. Orada şirketlerle HES yapılmaması konusunda pazarlık yapılıyor. Güneysu Belediye Başkanı ile konuştum, pazarlık yapıldığını doğruladı. Güneysu’da pazarlık yapılıyor da, Rize’nin diğer ilçelerinde neden yapılmıyor. Rize’nin başka yerlerinde yaşayanlar insan değil mi? HES"ler zararlı değilse neden Güneysu için pazarlık yapılıyor? Zararlı ise neden o zaman sadece Güneysu için pazarlık yapılıyor?”dedi.
‘AKP MİLLETİ KANDIRIYOR’
Bekaroğlu, “AKP hükümeti, Rizeliyi HES’ler konusunda kandırıyor. ‘Şu kadar dere boş akıyor, biz 100 milyon dolarlık elektrik tüketeceğiz’ sözleri büyük bir yalan. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu dereler olmazsa burada insan olmaz. İnsan olmazsa da bizim elektriğe ihtiyacımız olmaz. Kimse elektriğe karşı çıkmıyor. Derelerin peşkeş çekilmesine karşı çıkıyor. Elektrik 5 birim değil de 2 birim yapılır, derelerde korunabilir. Ama AKP’nin yapmış olduğu HES ihaleleri bölgenin bütünüyle yok edilmesidir.
Bu projelerin tamamını özel sektör yapıyor. Adam projeyi yapıyor, hükümete
Mehmet Bekaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın milletle sürtüşmesinin de yanlış olduğunu belirterek, “Başbakan çevrecinin daniskasıyım diyor. Millete bağırmaması, efendi olması lazım. Bu milletin içinden geldiğini unutmaması gerekir. Kimsesizlerin kimsesiyim diye gelen Başbakan’a bu şekilde konuşmak yakışmıyor” dedi.
Bu İçerik 271 Kez Görüntülendi