Haberler

Basına ve Kamuoyuna Duyuru- 07 Mayıs 2010

Derelerin Kardeşliği Platformu

Basına ve Kamuoyuna Duyuru- 07 Mayıs 2010

Senoz’da Yine ÇED Toplantısı

Değerli Basın Mensupları, Sevgili Gönül Dostları, Değerli Mücadele Arkadaşlarımız…

Platformumuzun HES’lere karşı mücadele verdiği, HES’lerin doğal yaşam alanlarımıza verdiği geri dönüşümsüz zararlar ile vadi ve dere katliamının yanında hukukun da katledildiği en önemli kanıtların beşiği olan Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Senoz Vadisi’nde yeni bir HES projesinin daha adımı atılmak isteniyor.

Senoz’un Çukurlu Hoca Köyünde yapılacak olan ÇED toplantısı için, Platformumuzun bileşenleri arasında yer alan Senoz Derneği ile Çukurlu Hoca Köyü Muhtarlığı ve Çukurlu Hoca Gürpınar ve Civar Köyleri Dayanışma Derneği tarafından yapılan basın açıklaması aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Katılımınızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dileriz…

Değerli Basın Mensupları

Türkiye kamuoyunun da yakından bildiği gibi Senoz Vadisi’nde yaşanan doğa tahribatı    sadece bizlerin değil, ülkemizin tüm duyarlı insanlarının da tepkisini çekmekte, vicdanlarını sızlatmaktadır.

Rize İdare Mahkemelerinde kazandığımız 5 ayrı davaya rağmen bu akıl, bilim, yasadışı  uygulamalar  devam ettirilmek istenmektedir.

Yöre halkının  yaşam alanların  koruma adına birçok mağduriyeti  göze alarak Vadinin SİT alanı olarak tescil edilmesi talebinde yaşanan gelişmeler haklılığımızı bir kez daha teyit etmektedir.

Yargının projelerin tek tek etkilerinden çok bütünün etkilerinin ortaya konulması  şeklindeki gerekçelerine rağmen yeni bir proje ve ÇED süreci ile karşı karşıyayız.

Bugün, 7 Mayıs 2010 Cuma günü, Senoz Vadisi  Çukurlu Hoca Köyü’nde Çiğdemli HES projesi ÇED kapsamında halkı bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Köy kahvesinde saat: 11.00’de başlayacak toplantıya değerli basınımızın katılmasını arzu ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

- Senoz Derneği 
- Çukurlu Hoca Köyü Muhtarlığı
- Çukurlu Hoca Gürpınar ve Civar Köyleri Dayanışma Derneği

Bu İçerik 221 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler