Haberler

Erdoğan Akhanlı yı Serbest Bırakın Artık

Haber : BirGün
 
Yazar Edoğan Akhanlı 10 Ağustos'ta Almanya'dan Türkiye'ye giriş yaparken, havaalanında gözaltına alındı, tutuklanarak cezaevine konuldu. 47 gündür cezaevinde. Akhanlı için dünyaca ünlü isimlerin destek verdiği bir kampanya başlatıldı. İmzacılar arasında Nobel Edebiyat Ödüllü yazarlar Orhan Pamuk, Alman Günter Grass ile Yaşar Kemal ve Alman romancı Edgar Hilsenrath, sanatçı Zülfü Livaneli,  Yunanlı müzisyen dostu Mikis Theodorakis, Alman yazar ve gazeteci Günter Wallraff,  International Association of Genocide Scholars (IAGS) üyeleri, uluslar arası üniversite profesörleri, Alman yazar dernekleri, hukukçular ve PEN-Almanya dahil insan hakları savunucuları bulunuyor.
 
FRANSA'DAN DESTEK
Ayrıca Fransa’da İnkarcılığa karşı Ermeni organizasyonu Collectif VAN’ın girişimleri sonucu, Seine-Saint-Denis Milletvekili Claude Bartelone, Lyon Belediyesi Yardımcısı Najat Vallaud-Belkacem,  Vienne Milletvekili Jean-Michel Clément, sosyalist milletvekilleri Arnaud Montebourg ve Manuel Valls ile ırkçılık karşıtı SOS Racisme örgütünün Val de Marne bölgesi başkanı Alexandre Foly de imzaları ile kampanyaya katıldı.
 
Almanya’da kampanyaya öncülük eden soykırım karşıtı, halklar arası anlaşmayı savunan AGA derneği, internet üzerinden de kampanyayı yürütürken, Erdoğan Akhanlı’nın serbest bırakılması için 2 Ekim günü saat 14.30 ile 16.30 arası Almanya Alexanderplatz’da eyleme çağırdı.
 
İDDİANAMEDE ÇELİŞKİLER VAR
Yazar ve insan hakları savunucusu Erdoğan Akhanlı, 10 Ağustos 2010 tarihinde Almanya’dan Türkiye’ye dönerken İstanbul’da havaalanında gözaltına alınarak tutuklandı. Akhanlı 1992’den beri sürgündeydi. 2001 yılından bu yana Alman vatandaşı olan Akhanlı, soykırımların tanınması için de faaliyetlerde bulunmuştu. 47 gündür tutuklu olan Akhanlı hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar tarafından hazırlanan iddianamede ise 20 Ekim 1989’da Eminönü’nde bir döviz bürosunun 3 kişi tarafından soyulmaya çalışıldığı ve olayda döviz bürosunun sahibi İbrahim Yasar Tutum’un Akhanlı’nın talimatıyla öldürüldüğü iddia ediliyor.Çelişkili raporda, şüphelilerin kaçarken bıraktıkları çantalarda, zengin kişi ve işyerlerine yönelik örgütsel nitelikli istihbarı bilgilerin ele geçirildiği öne sürülüyor. Erdoğan Akhanlı’nın olaydan beri arandığı kaydedilen iddianamede, öldürülen İbrahim Yasar Tutum’un oğlu Mustafa Tutum’un emniyette Erdoğan Akhanlı’yı teşhis edemediği ifade edildi.

Bu İçerik 211 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler