Haberler

Eroğlu: Açın HES’lerin önünü!

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektiriğin Türkiye için bir mecburiyet olduğunu ileri sürerek, hidroelektrik santrallarının (HES) önünün açılması gerektiğini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığının 2001 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor.

Bakan Eroğlu, bütçeyi sunuş konuşmasında, yürütülen faaliyetler konusunda bilgi verdi.

Hidroelektriğin çok önemli bir konu olduğunu belirten Eroğlu, ”Türkiye, kullandığı enerjinin yüzde 73’ünü ithal ediyor. Dışa bağımlı bir ülke konumunda. Çünkü, yeterli petrol, doğalgaz ve kaliteli kömüre sahip değil. Bu bakımdan hidroelektrik enerjisi bir mecburiyet. Barajların, göletlerin yapılması keyfiyetten değil, mecburiyetten kaynaklanıyor. Dünya bu konuda potansiyelini hemen hemen kullanmıştır” diye konuştu.

Türkiye’deki kaynakların tamamını kullanılırsa enerji ihtiyacının yüzde 80’inin karşılanabileceğini ifade eden Eroğlu, ”Bu konuda özel sektörü teşvik ettik. Devletin üzerinden 45 milyar dolarlık yük aldık. Hidroelektriğin faydası tartışılmaz. Yerli ve temiz bir kaynak bu. Barajlar taşkınları önlemek bakımından da önemli. Doğu Karadeniz’de santraller nedeniyle derelerin kuruması mümkün değil. En kurak dönemde dahi yeterli suyun verilmesini şart koşuyoruz. Yine santraller nedeniyle kesilen ağaçların 5-10 katı kadar ağaç dikiyoruz. Santraller nedeniyle oluşan sakıncaları minimize ediyoruz. HES’lerin önünün açılması gerekiyor. Kat edeceğimiz mesafeler var” dedi.

Bu İçerik 234 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler