Haberler

Gidene de Gelmek Var

Kitap Ağustos 2016 tarihinde piyasaya çıktı. Bu kitabı daha da anlamlı kılan yanı ise, kitabın tüm gelirinin Cerattepe mücadelesine adanması ve bağışlanması oldu. Şair Merhum Ahmet Biber’ in ailesi kitapları Yeşil Artvin Derneği’ne teslim etti. Böylece, Artvin’de 3 kitapçının yanı sıra Şavşat ve Ardanuç’ ta ki kitapçılarda da yerini alan şiir kitabı, Artvinli şiir severleri bekliyor. Akınlar, Gazihan, Menekşe, Arkadaş ve İkinci Kırtasiye’ de şiir severleri bekleyen bu kitapta muhteşem şiirlerle tanışma fırsatı buluyorsunuz.

TOPLUMSAL, MEMLEKET VE ONUR ŞİİRLERİ YER ALIYOR

Eğitimci-Şair Merhum Ahmet Biber’in şiir kitabının adını , “Keder etme boş yere/ Ağlama Gidenlere/ Gidene de gelmek var/ Ağlamak yok, gülmek var” dizesinden almış. Şair Biber’ in, 1953-96 yılları arasında 43 yıl boyunca yazdığı şiirler arasından derlenen duygu dolu şiirlerin yer aldığı kitabın arka kapağında şu ifadeler kullanılmış;

“Köy Enstitüsü onun evrensel kültür değerleriyle buluşmasına fırsat sunmuş, bir köy çocuğunu yeteneği ve tutkusuyla başarıya ulaştırmıştı. Ahmet Biber Eğitimci kimliği ile yaşadığı toplumun gerçeklerini, aşkı, doğayı, insanı ifade etmede şiirle yol aldı. ‘Şiir ayakta yazılır, ayakta okunur.’ söylemine uyarak şiirle yaşamayı, paylaşmayı ve konuşmayı yaşam ilkesi olarak benimsedi.

HAYAT DİNAMİKTİR, STATİK DEĞİL

Şair Biber, yaşamdan aldığı öğretiyi, “Hayat dinamiktir, statik değil/durmadan değişir, bilmiyorsan bil” dizelerinde saklarken, ülke gerçeklerine; “ Boykot edin grev yapın/ Kesilmeyin Ormanlarım” dizeleriyle isyan ediyor. Sıra sevdaya gelince de,” eğer beni özler isen her seherde yellere sor” diyor.

Şair Biber’ in soyadından yola çıkarak yazdığı ve kitabının 56. Sayfasında yer alan “ACI DEĞİLİM” şiirini siz değerli şiir severlerle paylaşıyoruz.

ACI DEĞİLİM

Her ne kadar adım Biber ise de
Sandığınız kadar acı değilim
Her ayak patlatan pabuç alamaz
Kusura bakmayın hacı değilim.

Kalbim pak, alnım ak, değilim kara
Doğruluktan şaşmam çekseler dara
Benden uzaktadır hile dubara
Halis ipektenim keci değilim.

Gencim, toyum fakat değilim deli
Çok iyi anlarım yeşili alı
Sermeyin önüme her türlü malı
kalitesiz malı alıcı değilim.

Ezelden merdim, merde yoldaşım
Olur olmaz şeye eğilmez başım
Hamdolsun bulunur yiyecek aşım
Namert ekmeğinin acı değilim….

22 YAŞINDA YAZDIĞI ACI DEĞİLİM ŞİİRİYLE BUGÜNLERE SESLENİYOR!

Eğitimci, Şair Merhum Ahmet Biber, bu şiiriyle adeta küçük çıkarlara tamah eden, meyil eden, onurunu, kişiliğini bir tarafa atanlara 15 Kasım 1957 yılında henüz 22 yaşında iken seslenerek, ne kadar onurlu bilinçli bir genç olduğunu anlatmış. Bu kitabın içinde yer alan her bir şiir adeta bir öğreti, nasihat ve ders niteliğinde. Biber ailesi Veliköy’ de doğup yıllarca eğitime hizmet vererek vatanperver gençlerin yetişmesinde emeği geçen Ahmet Biber’ i böyle onurlu bir davranışla sonsuza dek yaşatan bir çalışmaya imza atmış oldu.

ARTVİN HALKI BU KİTABI ALARAK CERATTEPE’ YE ŞİİRLERLE DE SAHİP ÇIKMIŞ OLACAK

Artvin Halkı’nın bu kitabı alarak hem Cerattepe’ye sahip çıkacak, hem de bu muhteşem şairin şiirlerini okuma fırsatı bularak, bir kere daha memleket sevdasını, aşkı, doğayı, insan olabilme onurunu onun Çoruh misali coşkun duygu akışını nakkaş gibi işlediği şiirleriyle bir kere daha yaşamış olacak.

Bu İçerik 1084 Kez Görüntülendi

Dosya/Görseller

Ahmet Biber
Gidene de Gelmek Var

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler