Haberler

HES’çi şirketten çevrecilere saldırı

Loç Vadisi'nde HES yapımını üstlenen ORYA Enerji, HES istemeyen köylüler ve çevrecilerin kurduğu çadırları yıktı pankartlara zarar verdi. ORYA Enerji referandumdan önce köylüleri ve çevrecileri tehdit etmişti.

 
Loç Vadisi'nde Hidroelektrik Santral (HES) yapımına karşı çıkan köylülere, "Anayasa referandumundan sonrasına kadar sizi idare ediyoruz, bir şey demiyoruz. Sonrasında biz işimize bakacağız" diye tehdit eden ORYA Enerji'nin, dere kenarında kurulan HES karşıtı çadırları sabahın erken saatlerinde toplattığı ve pankartlara da zarar verildiği öğrenildi. Loç Vadisi Koruma Platformu'ndan Zafer Keçin,"Şirket küçük hesapların peşinde, bu baskılar bizi yıldırmıyor hafta sonu köye gidip çadırlarımızı kuracağız" dedi.
 
Kastamonu'nun Cide'ye bağlı dünyaca ünlü Loç Vadisi'ndeki Devrekanı Çayı üzerinde hidroelektrik santral (HES) yapmak isteyen ORYA Enerji (Ümran Boru) ile vadilerinde HES istemeyen köylüler ve çevreciler arasındaki gerginlik devam ediyor. Loç Vadisi'nde hidroelektrik santral yapımına karşı çıkan köylülere, 12 Eylül referandumu öncesi, "Anaya referandumundan sonrasına kadar sizi idare ediyoruz, bir şey demiyoruz. Sonrasında biz işimize bakacağız" diye tehdit eden şirket yetkililerinin, dere kenarında kurulan HES karşıtı çadırları sabahın erken saatlerinde toplattığı ve pankartlara da zarar verdiği öğrenildi.
 
Loç Vadisi Koruma Platformu'ndan Zafer Keçin, hafta sonu şantiyenin karşısındaki alana yeniden çadırları kuracaklarını belirterek, baskıların kendilerini yıldırmadığını söyledi. Keçin, "Şirket yetkilileri benimle ilgili şikâyette bulunmuş. Bizim arazimize çadır kurdu diye. Biz de gittik kadastrodan baktık arazi köylüye ait. Burada bir çelişki var. Şirket, dedikodular yayarak küçük hesaplar yapıyor" diye konuştu.
 
'ŞİRKET KABADAYI GİBİ'
 
Keçin, çadırlara gidişi engellemek için şirketin yola çakıl döktüğünü iddia ederek, "Şirketin şantiye şefi mahalle kabadayıları gibi hareket ediyor. Bizi sindirmeye çalışıyorlar. Bu ne kadar çok sıkıştıklarını gösteriyor. Biz, mücadelemizde kararlıyız. Şirket bir kere değil bin kere de çadırlarımızı sökse biz vadimize köyümüze sahip çıkacağız. ORYA Enerji Loç'dan defolana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
(diha)

Bu İçerik 189 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler