Haberler

İkizdere’de direniş sürerken Bakanlık Cengiz İnşaat’a ikinci taş ocağı izni verdi

evrensel.net - 03 Mayıs 2021

İkizdere'de, Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taşocağına karşı direniş sürdürülürken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, şirkete yeni bir taşocağı açılması için izin verdiği ortaya çıktı.

Rize’de İşkencedere Vadisi’nde AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taşocağına karşı direniş kapanmaya karşın sürdürülürken, köylüler “doğa talanı yapıldığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Yöre halkı yaşama alanlarını savunma mücadelesi verirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü’nün yeni bir taşocağına izin verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’ın haberine göre; 4 milyon 200 bin TL’ye bedelle yapılmak istenen ikinci ocak, Gürdere Köyü mevkiinde olacak. Yapılacak olan taşocağından elde edilecek malzemenin İyidere Lojistik Merkez ve Limanı yapım, bakım ve onarım faaliyetlerinde ve bölgedeki yol yapımı projelerinde kullanılmasının planlandığı belirtildi.

Yeni taşocağını Cumhuriyet’e değerlendiren İkizdereli Jeofizik Mühendisi Mehmet Baş, “İyidere Lojistik Merkez ve Liman İnşaatı için yapmak istedikleri taşocağı için alanda 3 yıl çalışacaklarını belirtiyorlardı. Madem öyleydi yeni ocak için neden izin aldınız? Yetkililerin hepsi yalan söylüyor. Mücadelesini verdiğimiz ocak için kapasite artışı istemişlerdi, kapasite artışı ÇED sürecine girdiği için Çevre Bakanlığı’ndan döndü. Onlar da yapmak istedikleri 1. taşocağının hemen ilerisinde ve köylere daha yakın bir mevkide 2. taşocağı iznini aldı. Burası da 23 hektarlık bir alan. İki ocağı birbirine bağlayacaklar. Cengiz bu işin müteahhitliğini yapıyor, burayı işaret eden de veren de devlet” dedi.

Bu İçerik 300 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler