Haberler

İşkencedere Vadisi yok olurken Bakanlık ”İkizdere’de endişeye gerek yok” diyor

Evresel.net - 05 Mayıs 2021

Rize İkizdere'de Cengiz Holding'in taş ocağı açmak istemesi sebebiyle İşkencedere Vadisi yok edilirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı "İkizdere'de çevresel açıdan endişeye gerek yok" açıklaması yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Cengiz Holding İkizdere'de taş ocağı açmak için doğayı katlederken "Bölge halkının endişe etmesini gerektirecek bir durum yok. Liman, çevresel açıdan en doğru yaklaşımlarla ve çevreye karşı etkileri azami şekilde kontrol altına alınarak inşa ediliyor." sözlerini sarf etti.

"Rize İyidere Lojistik Limanı" projesi ve ona bağlı olarak yapılan taş ocağıyla ilgili konuşan Yalçın Eyigün, yine her zaman olduğuı gibi istihdam yaratılacağı v bölgenin hareket kazanacağı gibi ifadelerle yapılan doğa katliamını meşrulaştırmaya çalıştı.

İkizdere halkının bütün itirazlarına rağmen hiçbirşey olmamış gibi taş ocağı faaliyetlerinin çevreye zarar vermeyeceğini söyleyen Eyigün, "Rehabilitasyon çalışmalarında işletme yapılan alanda oluşturulan basamaklarda bitkisel toprak tabakası oluşturulacaktır. Bitkisel toprak tabakası üzerinde bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışması yapılacak ve mevcut doğal yaşamın geri kazanılması sağlanacaktır. Etkilenen her 10 ağaç için 100 ağaç dikilecektir" dedi.

Ancak Eyigün bunları söylese de bundan önce taş ocağı kurulan veya maden arama faaliyeti gerçekleştirilen hiçbir alanın bırakın eskisi gibi olmayı canlılık belirtisi bile gösteremediği kanıtlarıyla ortada duruyor.

Bu İçerik 567 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler