Haberler

İzinli ’bozayı’ katliamı!

Çevre ve Orman Bakanlığı, kırsal yerleşim birimlerindeki evcil hayvanlar, bahçeler ve diğer av hayvanlarına zarar verdiği gerekçesiyle, Artvin, Kastamonu, Karabük illerinde yerli ve yabancı avcıların 2007-2008 Av Yılı kapsamında bozayı avı yapılmasına izin verdi.

Bozayı avına izin veren kararın gerekçesinde, Türkiye’de ayı popülasyonunun artmasıyla kırsal yerleşim birimlerindeki evcil hayvanlar, bahçeler ve diğer av hayvanlarına zarar verdiği belirtilirken, çevreciler Türkiye’de ayılara yönelik detaylı ve güvenilir bir envanter olmadığını bu nedenle popülasyonun gerçekte artıp artmadığının bilinmediğine vurgu yaptılar.

Aralarında Doğal Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Grubu, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve Doğa Derneği’nin de bulunduğu çevre örgütlerinin yaptığı açıklamada, Bakanlığın idda ettiğinin aksine Türkiye de ayı popülasyonunun sanılandan az olduğu belirtilerek her geçen gün yaşam alanlarının daraldığına dikkat çekildi.

YAŞAM ALANLARI KORUNMALI

Çözümün özellikle bozayı gibi ekosistem açısından önemli gösterge türlerin sağlıklı biçimde yaşayabileceği büyüklükteki doğal alanların korunması, bozulan yaşam alanlarının, hayvanların beslenmelerini sağlayacak şekilde restore edilerek doğal yapısına kavuşturulması ve yöre halkının bilinçlendirilmesinden geçtiğinin ifade edildiği açıklamada sorumlu kişi ve kuruluşlar göreve çağrıldı.

Bu İçerik 1158 Kez Görüntülendi

Yorumlar

Ferruh Aydın

Boz Ayılar Nerden Geldi

Ferruh Aydın - 28 Ocak 2008

Başlık sizi şaşırtmasın. ”Boz Ayılar Nerden Geldi” Boz ayılar hep vardı aslında vardıda bölgede belli bir sayıda kendileri(Boz avilar)nin belirlemiş olduğu sayıda varlardı her bölgede her ücrada varlardı.demekki bu coğrafya ne kadar ayıya yeter kendileri biliyorlar. Başkalarının işgüzarlığı ile olmuyor bu işler.Milli Park olarak düşünüldüğünde gerçekten çok güzel bi coğrafya fakat burda yaşamak zorunda olan ve yaşayan insan gerçeği ne olacak. Bir tarafta canını malını koruma güdüsü ile yaşamaya çalışan insan, onun karşısındada başka insanların işgüzarlığı ile çoğaltılmış BOZ AYILAR.

Bu ayıların hiç bir suçu yok tabiki, Burda asıl yapılmak istene şey ; Doğu karadeniz güzel bir bölge yaban hayvanlari çoğaltılırsa çok güzel bir av sahası meydana gelir ve av turizmi başlar birileri ayı vurur arada elik vurur vaşak vurur spor yapmış olur gerçi ben bu sporu hiç anlayamadımya (spor olarak). Av sporu dedikleri sektör uluslararası bir sektör halinde zatenve bu sporu çok parası olanlar yapar cıbıl olanlarda kaçak yapar yada malını korumak için hayvan avlar buda kaçak avcılığa girer ve iyide ceza öder. Oysa kimse hiç karışmasa o ayılar bilir Mansurat kaç ayıya yeter, Satavala nın bayırları kaç ayıya yeter arada sırada canları çeker birkaç koyun yiyebilirler ee o kadarda olsun fakan birileri ”EN BÜYÜK AYIYI BEN VURDUM ” demesin Dürbünlü Mavzeri ile pozlar vermesin. Boz ayılar ölmesin. İnsan oğlu karışmasın o hayvanlar ne yapacaklarını bilirler.

”HİÇBİR AYI BÜYÜTEMEYECEĞİ YAVRUYU DOĞURMAZ”. Bu ayıların doğal kanunudur.

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler