Haberler
Karadeniz petrolünü Norveçli arayacak
TPAO ile Brezilyalı Petrobras"ın Karadeniz"de birlikte yürüttükleri petrol arama çalışmalar devam ederken, bu bölgede sondajı yapmak üzere Norveçli MPF gemisiyle anlaşma sağlandı.
TPAO"dan üst düzey bir yetkili, “MPF gemisiyle anlaşmamızı yaptık. 2009 yılının sonunda gemi gelecek ve üç yıl süreyle burada (Karadeniz"de) çalışmalarını sürdürecek. Belirlediğimiz sahaları delecek” dedi.
”Karadeniz"deki yapılan aramalarda ilk tespitlere göre 10 milyar varillik bir rezerv söz konusu ve çok büyük bir miktar. Bu tutar, Türkiye"nin enerji alanındaki ihtiyaçları açısından son derece kritik bir büyüklüğe sahip” diyen yetkili, söz konusu sahalarda keşif yapılmasının ardından sahada üretime geçilmesinin 6-7 yılı bulacağını kaydetti. Yetkili, bölgede 2010 yılında petrol keşfi yapılırsa, 2015-2016 arasında üretime başlanabileceğini vurguladı.
Bu İçerik 267 Kez Görüntülendi