Haberler

Kura Nehri de ‘Derelerin Kardeşliği’nde

Kura Nehri üzerine yapılması planlanan hidorlektrik santralına (HES) karşı son günlerde eylemlerini yoğunlaştıran Ardahanlılar, Derelerin Kardeşliği Platformu’na katıldı. Ardahan’ı ziyaret eden Artvinli Plaform üyeleri, Ardahanlılar başta olmak üzere herkesin Kura Nehri’ne sahip çıkması gerektiğini belirtti.
Ardahan Ziraat Odası’na da bir ziyaret gerçekleştiren Platform, bir slayt gösterisiyle HES projelerinin doğayı nasıl katlettiğini gösterdi.
Artvinliler olarak su yataklarına yapılan hunharca saldırılara müdahalede geciktiklerini söyleyen Platform üyeleri bunun nedeni olarak da HES’çilerin yatırım adı altında bölge halklarını kandırması olduğunu gösterdi. Artvin’de bulunan Çoruh Nehri’ne akıtılmak istenen Kura Nehri’ne sahip çıkacaklarını ve Ardahan’ın geleceğini kuraklığa mahkûm ettirmeyeceklerini belirten Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, odalarını ziyaret eden ve Ardahanlılara destek veren Artvinli doğaseverlerin duyarlılığı karşısında çok mutlu olduklarını belirttiği açıklamasının ardından Derelerin Kardeşliği Platforumu üyelerine plaket verdi. ‘Herkesin suyu kendisine yetsin, HES şirketleri defolup gitsin’ sloganı eşliğinde Ardahan ve Artvin’deki iki nehir, kardeş ilan edildi.

Haber : BirGün

Bu İçerik 5019 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler