Haberler

Metin Lokumcu uğurlanıyor

Hopa'da dün polis saldırısında yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu, yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlanıyor.

Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından alınan Lokumcu'nun cenazesi, araçla önce Hopa'ya getirildi. Burada Lokumcu'yu bekleyen yüzlerce kişi, çevre yolunu trafiğe kapattı. "Metin Lokumcu ölümsüzdür", "Katil AKP" sloganları atılırken, "Metin Lokumcu devrimci yolumuzda yaşayacak" yazılı bir pankart açıldı.

Ardından oluşturulan onlarca araçlık konvoy, Lokumcu'nun cenazesini Kemalpaşa'ya götürülmek üzere yola çıktı. 54 yaşındaki emekli öğretmen Lokumcu'nun cenazesini, Kemalpaşa ilçesinde de yüzlerce kişi tarafından karşılandı.

"Metin Lokumcu ölümsüzdür" sloganlarının eksik olmadığı cenaze töreninde, ayrıca "Hepimiz Hopalı hepimiz eşkiyayız", "Metin Lokumcu'nun hesabını soracağız", "Katil AKP, katil Erdoğan" sloganları atıldı. Başbakan'ın Hopalılara için "eli taşlı eşkiyalar" demesine atıfla "Hepimiz eşkiyayız" yazılı pankart açıldı.

Lokumcu'nun cenazesi Kemalpaşa sokaklarında dolaştırılırken, burada da cenazeye katılımlar oldu. Lokumcu'yu halk balkonlarından, esnaf da dükkanlarından alkışlarla karşıladı.

Belediye binası önünde bir cenaze töreni yapıldı. Bin 500 kişinin katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu.

Metin Lokumcu'nun akrabası olan, Eğitim Sen Hopa Şube Başkanı Osman Lokumcu, "Metin bizim için iyi bir arkadaştı, iyi bir dost, iyi bir devrimciydi. Hepimize örnek oldu. Hepimiz ondan çok şey öğrendik. Hepimizin başısağolsun. Onun Denizlerden, Mahirlerden alarak yükselttiği mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da "Dün devrimci bir kardeşimizi kaybettik. Hepimizin başısağolsun. İbolardan, Denizlerden, Mahirlerden süregelen devrim mücadelesi sürecek" diye konuştu.

ESP'nin desteklediği Artvin Bağımsız Sosyalist Milletvekili Adayı Birsen Kaya ise şunları belirtti: "Söz veriyoruz hesabını soracağız. Dün tüm gün Hopa sokaklarında Metin Lokumcu ile birlikte mücadele ettik. Zalimin zulmü varsa ezilenlerin direnişi var."

Metin Lokumcu’nun oğlu da burada kalabalığa seslenirken, Halkevleri Doğu Karadeniz Bölge Temsilcisi Taylan Kaya ve CHP Artvin Milletvekili adayı Yüksel Çorbacıoğlu da birer konuşma yaptı.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın Metin Lokumcu için "Bir tanesi de kalp krizi geçirerek ölmüş. Kimliğini bilmiyorum, üzerinde durma gereğini de duymuyorum" şeklindeki sözleri cenaze töreninde dile getirildi. Artvinlilerin Başbakan'a öfkesi bu sözlerle daha da arttı.

Konuşmaların ardından cenaze Kemalpaşa Camii'ne getirildi. Burada kılınacak cenaze namazının ardından, Lokumcu'nun naaşı Dereiçi Köyü mezarlığında defnedilecek.

Polis Hopa yollarını kesti

Giresun, Ordu, Şavsat, Arhavi ve Trabzon merkezden Of'a Metin Lokumcu'nun cenaze töreni için gitmeye çalışanların büyük çoğunluğu, polis barikatlarını geçemedi. 

ÖDP'den eylem çağrısı

Özgürlük ve Demokrasi Partisi,  Metin Lokumcu için eylem çağrısı yaptı. Demokratik kitle örgütlerinin katılacağı eylemlerin ilki bugün (1 Haziran) akşam 19:00'da Kartal'da Ahmet Şimşek Koleji önünde yapılacak; diğer eylem Okmeydanı'nda saat 20:00'de  Piyalepaşa Dikilitaş Parkı'nda yapılacak.

Tarsus, Metin Hoca için yürüyecek

Bir eylem çağrısı da Tarsus'tan geldi. Tarsus Gençlik Muhalefeti, bugün saat 17:00'de Tarsus postanesi önünde toplanıp Yarenlik alanına yürüyeceklerini ve Hopa'da yaşanan olayları protesto edecekve Metin Lokumcu'yu anacaklarını açıkladı.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan kınama

Hopa'da ve Ankara'da yaşanan olaylar nedeniyle İnşaat Mühendisleri Odasının kamuoyuna bir açıklama yaptı. Genel seçimin yaklaşmasıyla polis müdahalelerinin olağanüstü hal uygulamalarını aratmadığının belirtildiği açıklamada, siyasal iktidarın "kendisinden olmayan" her unsura saldırdığı vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi: "İnşaat Mühendisleri Odası olarak, demokratik hak ve özgürlüklere yönelen bu saldırıları lanetle kınıyor, Hopa'da derelerine, bölgede cenazelerine, Ankara'da haklarına sahip çıkan, yaratılan olağanüstü rejimin tüm baskı unsurlarına rağmen haklarını savunan, bu ülkenin vicdanlı insanlarının yanında olduğumuzu deklare ediyoruz."

Tüm Bel Sen: "Direniş en meşru haktır"

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) ise yaptığı açıklamada Ankara, İzmir, İstanbul ve daha birçok ilde Hopa olaylarını protesto etmek için sokaklara çıkanlara polisin sert müdahalesi kınandı. Açıklamada şöyle denildi: "Gittiği her yerde polis saldırıları, gözaltılar ve operasyonlar yaşanan; ayak bastığı her yerde fiili olarak olağanüstü hal ilan eden Tayyip Erdoğan'ın dün kendisini protesto eden Hopa halkına eşkıya demesi AKP faşizminin geldiği düzeyin en açık göstergesidir.

Ülkeyi tam bir polis devletine çeviren bu faşizan anlayışa karşı direniş en meşru haktır ve bizler böylesi bir anlayışın halklarımızı esir almasına izin vermeyeceğimizi göstermek için bu hakkımızı her alanda sonuna kadar kullanacağız."

Bu İçerik 3178 Kez Görüntülendi

Dosya/Görseller

Metin Lokumcu
Metin Lokumcu

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler