Haberler

Ormanlarımızın kadastrosu hızla devam ediyor

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan İl Merkezi ve yedi İlçede 5304 Sayılı Kanunla değişik 3402 Sayılı Kanunun 4. maddesi gereği “Orman Alanlarının Tespiti ve Tescil” çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü Orhan Bıyıklı’ dan alınan bilgiye göre; Artvin İl genelinde Cumhuriyet’in ilanından 2007 yılına kadar geçen zaman içinde; 393.324 ha lık Orman alanından sadece % 4’e tekabül eden 17.148 halık kısmın Orman Kadastrosu yapılmış iken, 2007-2008 yılında % 47’ye tekabül eden 185.302 ha lık alanda Orman Kadastrosu yapılmış, 2007-2008 yılında 119 köyün orman alanlarının tespit çalışmaları tamamlandı.

Orman Bölge Müdürü A.Köksal Coşkun açıklamasında; Kadastro çalışmalarının hızlı ve verimli olabilmesi için; İşletme Müdürlüklerimiz teknik elemanları ile Orman Genel Müdürlüğümüzden teknik eleman takviyesi yaparak ve büyük bir özveri göstererek, Artvin İlindeki Orman Kadastro oranı % 4 iken, son iki yılda kadastro oranı % 47’ye çıkarıldı. Kadastro çalışması yapılan köylerimizde İşletme Müdürlüklerimiz tarafından bilgilendirme toplantıları yapılarak Kadastro çalışmaları hakkında vatandaşlarımız aydınlatıldı. Bu toplantılarda halkımızın haklarını nasıl arayacağı, kendi sahipliliklerinde olan arazilerin tespitlerinin nasıl yaptırılacağı, askı süresinden önce nereye ve nasıl itirazların yapılması gerektiği, askıya çıkan kadastro çalışmasında tespite itiraz davalarının ne zaman ve nereye açılması gerektiği gibi konular hakkında vatandaşlarımıza bilgi verildi.

Ayrıca Artvin İli genelinde kadastrosu yapılan köylerde 2009 ve sonrası yıllarda altlıkları hazırlanmakta olan “31.12.1981 tarihinden önce “Orman Vasfını kaybetmiş” orman arazilerinin 2/B maddesi uygulaması için Orman Genel Müdürlüğünden Orman Kadastro Komisyonu talep edildi. 6831 Sayılı Orman Kanununun 2. Maddesinin B Bendi uygulaması yapıldığında Orman vasfını kaybetmiş arazilerin hazine adına tescilleri yapılacağı, 2/B arazilerinin satışını sağlayacak olan tasarı kanunlaşırsa bu arazilerin öteden beri kullana gelmiş olan halkımıza dönüşü sağlanabilecek. 2009 yılında da çalışmalara devam edileceği belirtildi.

Bu İçerik 160 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler