Haberler

Şavşat Çiftçiler, Ziraat Odasında Sigorta İşlemlerini Ücretsiz Yapacak

Şavşatlı çiftçiler, sigortalılık durum işlemlerini, hiçbir ücret ödemeden artık Şavşat Ziraat Odası’ndan yapabilecekler.

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Sosyal Sigorta hükümleri ile getirilen hak ve yükümlülükleri ve sosyal sigortalar işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen, Sosyal Sigortalar İşlemleri Yönetmeliği gereğince; Şavşatlı çiftçiler, artık sigortalılık işlemlerini Ziraat Odası Başkanlığından yapabiliyor.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği gereğince; 01.10.2008 tarihinden itibaren tarımda kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanların sigortalılık durumlarının Ziraat Odaları tarafından Kuruma bildirilmesi zorunluluğu getirildi. Getirilen bu zorunlulukla birlikte çiftçiler, sigortalılık durum işlemlerini ziraat odalarından yapabiliyor.

Konuyla ilgili olarak Şavşat Ziraat Odası Genel Sekreteri Yılmaz Durmuş şunları kaydetti: “5510 sayılı Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği gereğince 01.10.2008 tarihinden itibaren bu hizmeti sürdürüyoruz. Çiftçilerimiz, bu Yönetmelikle birlikte işlemlerini artık daha kolay bir şekilde yapabiliyorlar. Daha önce Artvin’e giderek halledebildikleri işlemlerini artık oda başkanlığımıza gelerek yapıyorlar. Bu da çiftçilerimizi birçok masraftan kurtarmış oldu. Yapılan işlemler için çiftçilerimizden herhangi bir ücret talep etmeden hizmet sunuyoruz.” dedi.

Bu İçerik 180 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler