Haberler
Sevenleri Enver Karagöz ü Andı
Enver Karagöz
Ölümünün birinci yıl dönümünde Enver KARAGÖZ Bursa'da sevenleri tarafından anıldı. Bursa Divan düğün salonunda yapılan anma toplantısına özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Emekli devrimci öğretmen Mahmut OCAKLI, dostu ve arkadaşı Temel KOÇ, eğitimci Cengiz YALÇIN, Enver KARAGÖZ'ün hayatını ve onunla ilgil anılarını anlattılar.
Enver KARAGÖZ'ün eşi Işılay KARAGÖZ'ün gönderdiği mektup okundu.
Daha sonra arkadaşı ve dostu Taner SAMETOĞLU, Enver KARAGÖZ adına Artvin merkezde ENVER KARAGÖZ ve ARKADAŞLARI adına bir kültür evi yapmayı planladıklarını ve çeşitli illerde bu kounuyu gündeme getirdiklerini ve olumlu yanıt aldıklarını ifade etti.
Anma programına tiyatrocu Erdoğan EGEMENOĞLU da katıldı. Almanyada yaşadığını anlatan EGEMENOĞLU Enver KARAGÖZ ile Almanyada tanıştıklarını ve orada dost olduklarını ifade etti ve Enver KARAGÖZ'ün yazdığı şiirlerden okudu ve yine KARAGÖZ'ün çok sevdiği Nazım'dan bir şiir okudu.
Programa katılan halk ozanı Nedret URAL KARAGÖZ'ün öğrencisi olduğunu ve bundan büyük gurur duyduğunu belirtti. Şavaşat yöresi ile ilgili türküler okudu. Özellikle Zülpet türküsünün KARAGÖZ tarafından çok beğenildiğini ifade etti ve bu türküyü onun için okuduğunu belirtti. Katılımın çok yoğun olduğu Bursa'da ve çevre ilçelerde yaşayan çok sayıda Şavşatlı ve dostlarının katılımı dikkat çekti.
Bu İçerik 1313 Kez Görüntülendi