Haberler

Sıcaktan yanıp kavrulalım ama susuz kavrulmayalım

Bugün (19 Haziran 2014) Artvin’in Şavşat İlçesi Veliköy’de Mirya Deresi ve Mansurat çaylarının birleştirilmesi ile Arten Elektrik tarafından yapılmak istenen Armutlu 1-2 regülatörü ve Hes’in bilirkişi incelemesi ve mahkeme keşfi yapılmıştır. Vadi üzerinde bulunan köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından pankartlar ve sloganlarla karşılanan heyet, bilirkişi keşfi ve incelemesi yapmıştır.

Vadi üzerinde yaşayan köylüler yaklaşık 1 kilometrelik insan zinciri oluşturdu. Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu’nun organize ettiği eylemde, vadi üzerinde bulunan başta Veliköy olmak üzere 10’a yakın köyden yaklaşık 1.000 kişi bölgelerine yapılmak Hes’leri, Tulum ve Akordion eşliğinde halay ve horonlarla protesto ettiler. Bölgelerin de yapılmak istenen tüm Hes projelerine karşı olduklarını belirttiler. Keşif sırasın da Şavşat Derelerin Kardeşliği platformu adına Avukat Halis Yıldırım ve Arten Elektrik firması avukatları ve firma yetkilileri hazır bulundular.

Veliköy Derneği ve Şavşat Derelerin Kardeşliği platformu adına konuşan Fuat Yüksek ”Hes’lerin bölge için bir yıkım olduğunu ve birlik beraberlik içinde olurlarsa, Hes projelerini durdurabileceklerini” belirtti.

Meydancık bölgesi (İmerğev vadisi) adına konuşan Papart Platformu sözcüsü Ayvaz Işık :”Bölgelerinde 10’yakın Hes Projesi olduğunu ve bugüne kadar 6 projeyi iptal ettirdiklerini” belirtti.a

Susuz köyü adına konuşan Müzekkir Sayman : Birlik beraberlik içerisinde olurlarsa bu talanı durdurabiliriz. Han suyu üzerinde yapılmak istenen Hes projesini sahibi maalesef bizim bölgemizin insanı. Bizi çeşitli vaatlerle kandırmaya çalışıyorlar. Bu oyuna gelmeyeceğiz.

Veliköylü kadınlar adına konuşan Lemiye Dede : Bugün hava çok sıcak. Sıcakta yanıp kavrulalım ama susuz kavrulmayalım. Köyümüzde bir ocak tüttüğü sürece biz köyümüze Hes yaptırmayacağız. Su bizim ve güzel Şavşat’ımızın her şeyi. Bu eşsiz doğal güzellikleri sularımıza borçluyuz. Hes’lere izin verirsek gelecekte çocuklarımızın yüzüne bakamayız. Biz bu güzellikleri çocuklarımızdan emanet aldık.

Etkinlik tulum ve horon eşliğinde çekilen halaylar ve horonlarla sona erdi.

Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu

Bu İçerik 9309 Kez Görüntülendi

Dosya/Görseller

Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu
Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu
Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu
Şavşat Derelerin Kardeşliği Platformu

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler