Haberler

Sosyal Tesis Yıkımını Engelledi

Hopa Belediyesi'nin geçmiş yıllarda yapılan bir tahsise dayanarak Kopmuş Turan Altuntaş Halk Plajı'nda açtığı sosyal tesisler yıkım tehlikesini şimdilik atlattı. Bu plaj alanının daha düzenli kullanılabilmesi için halkın kullanımına açılan ve 2005-2007 yazlarında hafta sonları neredeyse 6-7 bin kişiye hizmet veren tesislerinin yıkılmasını halk engelledi.

Hopa Kaymakamı bir gün önceden Hopa Belediye başkanına tebliğ ederek 31.01.2008 Perşembe günü yıkılacağını bildirdi ve yıkımı gerçekleştirecek iş makinelerini de Kopmuş plajının kapısına dayadı. Bölge halkının itirazları üzerine Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu "Kararın yeniden gözden geçirilmesi için ertelendiğini" açıkladı. Aydoğdu "Yıkımın hiçbirinin sevimli tarafı yoktur. Yasalarda özellikle Kıyı kenar koruma yasalarında ciddi sıkıntılar yaratacak boşluklar var. Biz bu durumu yeniden gözden geçireceğiz" demesi yüreklere su serpti.

Hopa'da bir anda sıkıntı doğuran yıkım kararının ertelenmesi ilçede rahat bir nefes aldırırken, vatandaşlarda "Karadeniz'de denize girilebilecek sayılı bir alanımız var. Lütfen siyasiler buralardan ellerini çeksinler ve mevcut alanları nasıl daha iyileştirebiliriz onun yolunu açsınlar. Hopa Belediyesi anlamlı bir iş yaptı ve halka biraz olsun rahat bir nefes aldırdı. Bundan niye birileri rahatsız oluyor ki anlamakta zorlanıyoruz" dediler.

Bu İçerik 753 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler