Haberler

Uluslararası Kafkas Film Günleri başlıyor

Hopa ilk kez uluslararası film günlerine ev sahipliği yapacak. 9’13 Ağustos günlerinde 5 gün sürecek film günlerine Türkiye, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya’dan film yapımcıları ve sanatçılar da katılacak.

Film günlerinin açılışı 9 Ağustos Perşembe günü Kopmuş Plajı’nda yapılacak. Bir Yaşam Kültür ve Ekoloji Derneği tarafından organize edilen film günlerine Kültür Bakanlığı destek verirken sponsorluklarını Kuzey Film, Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği, Tiglon, Birgün gazetesi ve Ali Nihat Gökyiğit Vakfı yürütüyor.

Etkinliğin sanat danışmanlığını Sonbahar filminin yönetmeni Özcan Alper yürütüyor. Hopa ve Kemalpaşa beldesinde yapılacak etkinliklerin tanıtım broşürlerinde Kafkas Film günlerinin gelenekselleştirmeyi amaçlandığı belirtildi. 5 gün sürecek olan Kafkas Film günleri süresince Özcan Alper, kurgucu Çiçek Kahraman ve sinema yazarı Senem Aytaç, belgesel atölyesi yürütecek. Ayrıca Ethem Özgüven ve Selçuk Erzurumlu atölye çalışmalarına katkı sunacak. Kafkas Film Günleri kurmaca filmlerin yanı sıra belgesellere ve çizgi ve sinema örneklerine de yer verilecek.

1. Kafkas Film Günleri’nin açılışı, birçok festivalde en iyi film ödülünü alan Özcan Alper’in yönetmenliğini yaptığı Sonbahar’ın ezgilerini sunacak olan ünlü piyanist Ayşe Tütüncü’nün açık hava konseri ile başlayacak.

Bu İçerik 220 Kez Görüntülendi

Spot Haberler

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48
Gidene de Gelmek Var

Gidene de Gelmek Var

İzo Usta Kitapçılarda

İzo Usta Kitapçılarda

Şavşat Gecesi

Şavşat Gecesi

Görüntülenen : 20 - Toplam : 48

Tüm Haberler