Hantuşet Mesajlar Özkan Durmuş

Görüntülenen : 10 - Toplam : 17
Özkan Durmuş

Beni Affedin

Özkan Durmuş - 30 Mayıs 2006 - Genel Mesajlar
BENİ AFFEDİN...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SELAM HANLİ KÖYÜN GÜZEL İNSANLARİ...BUNCA ARADAN SONRA ANCAK BU GÜN SİTEYE UĞRAYİP GÖZ ATMA FİRSATİM OLDU... GÖRDÜMKİ KÖYÜMÜZÜN SAYFASİNA BİRAZ DAHA KATİLİM OLMUŞ. İNANİN BUNA SEVİNDİM. KUSURA BAKMAYİN,KIŞ AYLARINDA BOŞ ZMANIM ÇOK OLDUĞUNDAN HER ZAMAN UĞRAYABİLİYORDUM, AMA İNANİN ŞİMDİ BİRAKİN SİTEYE UĞRAMAYİ SON 15 GÜNDÜR EV 200MT FESAFEDE OLMASİNA RAĞMEN ÇOCUKLARIN BİLE YÜZÜNÜ GÖRMÜŞ DEĞİLİM...ONUN İÇİNDİRKİ DİYORUM BENİ AFFEDİN..
AMA İNANIN SAMİMİYETLE SÖYLÜYORUM; AKLIM, FİKRİM VE YÜREĞİM HEM KÖYÜMDE HEMDE KÖYÜMÜN İNSANLARINDA... NEYSE ŞİMDİ FAZLA UZATMİYİM ÖZKAN DEMİRAL BURALARDA BENİ DUYAR GÖRÜR NEME LAZİM DİYECEKKKİ BU BİZİM ÖZKAN YİNE BAŞLADİ İBİŞ PALAVRASİ SIKMAYA...SİZ YİNEDE ONU GÖRÜRSENİZ BU KONULARDAN BAHSATMEYİN. NEME LAZİM YERİN KULAĞİ VAR DERLER...BEN BÖYLE BİŞEY KONUŞMAMİŞ OLAYİM. AMA EĞER HAKKİMDA ATİP TUTARSA HABERİM OLSUN :))))))))) BEN SİZE ONUN GENÇLİĞİNDE BİYİKLARİNİ UZATMAK İÇİN HANGİ DOĞAL İLACİ KULLANDİĞİNİ ANLATİRİM ÖDEŞİRİZ...:))))
BAKİN SİZE CANLİ ŞAHİT ÖZKAN DEMİRAL...İSRAFİL AMCAM ONLARİN KOMUN ÖNÜNDE AYİYA DEĞENEĞİ VURMUŞ DÖRT TUP BİRDEN SIÇRATMİŞTİ :))) İNANMASANİZ SORUN SÖYLESİN...
ARKADAŞLAR İSMİNİZİ TEK TEK SIRALAMIYACAĞIM , AMA BİLİNKİ HEPİNİZİ ÇOK ÖZLEDİM...
ARKADAŞLAR TEKRAR EDİYORUM LÜTFEN GELEMİYORUM DİYE BANA KIRILMAYIN . İYİ BİLİRSİNİZ ARDAHANDA İNŞAAT SEZONU ÇOK KİSA KIŞSA AĞİR ÇOK ÇALİŞMAK ZORUNDAYİM ÇOOOOOOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK.
HEPİNİZİ SAYGİ VE SEVGİYLE SELAMLİYOR GÖZLERİNİZDEN ÖPÜYORUM.
Özkan Durmuş

Selam Arkadaşlar

SELAM ARKADAŞLAR
UMARİM BURAYİ ZİYARET EDEN TÜM KARDEŞLERİM SAĞLIK VE AFİYETTEDİRLER. DİLEĞİM HER ZMAN İYİ OLMANİZDİR.

İRFAN ÇOK ÇALİŞMA ABİSİ... ARADA KENDİNE AZCİK ZAMAN AYİR. KAÇ ZAMANDIR MSN DE DE GÖREMİYORUM... YORMA KENDİNİ ABİSİ.

GÖKHAN BELKİ SEN HATİRMASİN AMA BEN SENİ ÇOK SEVERİM... YANLİŞ HATİRLAMİYORSAM YADA SENDEN BAŞKA BİZİM KÖYDE BAŞKA GÖKHAN YOKSA ZİHNİ ABİNİN OĞLU GÖKHANSİN. EĞER BENİM TANİDİĞİM GÖKHANSAN LÜTFEN SU ÖZKAN BEY LAFİNİ KALDİR HEMİ İNANNNN ÇOK BOZULUYORUM HAAAAAAAA :))) SENİDE BURALARDA GÖRMEK BENİ ÇOK SEVİNDİRDİ.

HER SEYİ BOŞ VERİN , ŞURYA ŞU SAYFALARA GELİNCE BİRŞEYLER YAZMADAN YADA İKİ SATİR SELAM YAZMADAN GİTMEYİN... BİLİYORUM Kİ BU SAYFALARİ YÜZLERCE KEZ GELİP ZİYARET ETMEDEN ÇİKİP GİDENLER VAR. SU SAFALARİ ZİYARET EDİP GİDEN ARKADAŞLAR NE OLUR HİÇ DEĞİL KENDİNİZİ TANİTİN GİDİN. EN AZINDAN BİLELİM Kİ KİMLER GELMİŞ, KİMLER GEÇMİŞ. EN AZİNDAN AYAK İZİ BİRAKİNKİ BİLELİM...

SAYGİ VE SEVGİLERİMİ İLETİYOR, ALLAHA EMANET OLUN DİYORUM....

Özkan Durmuş

Sagol

SAGOL SONER KARDESİM...

SEN BİLİYORSUN BEN BU KÖSEYE ÖYLE BİR COSKUYLA GELMİŞTİMKİ BUNU SEN HATİRLARSİN ...

BEN BURANİN ESKİ GÜNLERE DÖNMESİNİ CANİ GÖNÜLDEN İSTİYORUM...BENİM OĞLUM , BENİM KIZIM ESKİ GÜZEL ANİLARLA BÜYÜYOR...BEN ONLARİN BURAYA GİRDİGİ ZAMAN ABİLERİNİ AMCALARİNİ AKRABALARİNİ FARKLİ TANİMASİNİ İSTEMİYORUM... BENİM ANLATTİĞİM GÜZEL HATİRALARİ BURDAKİ SİZ ABİLERİNDEN AMCALARİNDAN DA DUYMALARİNİ İSTİYORUM...AKRABALARİNİ KÖYLÜLERİNİ TANİSİNLAR; BU ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA... ONARA İYİ ŞEYLER VERELİMKİ... ÖZLERİ SÖZLERİ GELECEKTE GERCEK BİR ŞAVŞATLİYA , GERÇEK BİR HANTUŞETLİYE BENZESİN...BEN HİÇ BİRİMİZİN ÇOCUĞUNUN BURYA GİRDİĞİNDE FAKLI YORUMLARLA KARŞİLAŞİP HAYAL KİRİKLİĞİNA UĞRAMASİNİ İSTEMİYORUM...

BENİ AFFEDİN AMA İNANİN BEN ÇOCUKLARIMLA SOHBET EDERKEN YADA KÖYÜMZÜ KÖYLÜMÜZÜ ONLARA ANLATİRKEN, GEÇMİŞTE YAŞANAN HİÇ BİR OLUMSUZLUĞU BİLE ONLARA ANLATMİYORUM...HER HANGİ BİR YERDEN DUYDUKLARİ BİR GEÇMİŞ OLUMSUZ OLAYİ BİLE ONLARA , HAYİR SİZE YANLİŞ ANLATİLMİŞ DİYE KIVIRARAK OLUMLU ŞEKLE SOKARAK TEKRAR ANLATİYORUM...

GELECEGE DAHA DUYARLI....DAHA MEMLEKETİNİ VE KÖYÜNÜ SEVEN NESİLLER BİRAKMAK DİLEĞİYLE...TÜM DOST VE TANİDİKLARA SAYGİLAR SEVGİLER...
Özkan Durmuş

Selam

SELAM ARKADAŞLAR

BURANİN YİNE GÖNÜLLERİN BİRLEŞTİĞİ, HASRETLERİN GİDERİLDİĞİ YER OLARAK KALMASİNİ İSTİYORUM. NE OLUR O ESKİ ZAMANDA YAPİLAN DEDİKODULARİ YAPMAYALİM. BAKİN HER BİRİMİZ BİR YERLERE SAVRULMUŞUZ, HALA USALANMADİNİZMİ...?

İNANİN YÜREĞİM ACİYOR... MEMLEKETİME BU KADAR YAKİN OLMAMA RAĞMEN HER GÜN OTURMUŞ İŞ YERİMİN YADA EVİMİN KAPİSİNİ BİR HANTUŞETLİ AÇACAKMİ DİYE BEKLİYORUM. 2 - 3 GÜN GEÇMEZKİ Bİ GELEN OLUR. İNANİN SANKİ DÜNYALAR BENİMDİR. HER GÜN YAZİ YAZAN BEN BURAYA GELMEZ OLDUM...NE VARDİ SANKİ GELİP SURDA ÜÇ BES SATİR BİSEYLER KARALİYORDUK... HİÇ BİSEY YAPMASAK HASRETLİK GİDERİYORDUK. BİR KERE BENİM BURYA GELİP SİZLERLE BİŞEYLER PAYLAŞMAK İSTEMEKTEN DAHA DOĞAL NE İSTEĞİM OLABİLİRKİ...? GENÇLER YAŞİM 46 ALTİ VE SİZLERE GÖRE ÇOK SEY YAAŞADİM... ESKİLERİ ESKİDE BİRAKİN VE GELİN SURDA O TARLANİN TUMBU BU TARLANİN KENARİ DİYECEĞİNE HİÇ DEĞİL BİR BİRİMİZİ TANİYALİM. EN AZİNDAN BİR YERDE KARSİ KARSİYA GELDİĞİMİZDE BİR BİRİMİZE YARDİMCİ OLALİM...

GELECEK NESİLLERE ÖRNEK OLMAK İÇİN BURDA DAHA SEVİYELİ SOHBET VE PAYLAŞİM İÇİNDE OLMAK DİLEĞİYLE .. ESEN KALİN...
Özkan Durmuş

Soner Kardesim

soner kardeşim farklındaysan ben her gelişimde bir şeyler yazmaya ve karalamaya çalışıyorum. ama az ama çok

pek edebiyatımda iyi değil ama yinde burda olduğumu belirtmek istiyorum. sen gelip bakıp bakıp gidiyorum diyorsun her uğrayışında bişeyler sende karala.

ben her geldiğimde aptal aptal kendi yazılarımı okuyorum. yada kendi koyduğum resimlere bakıyorum.

bana nerdesiniz diyorsun siz nerdesiniz. Nerdeyse kendime buranın şaklabanı diyeceğim. her gün bu sitediyim ve her saat her dakika bakıyorum.. sanki ben bişeyler yazmaya başladıktan sonra insanlar elini eteğini çekti. Buyrun son düşüncelerimi bi önceki yazımda yazdım. Sizleri bekliyorum.

evet bayram kutlaması yapmadım yapmamda.. ben bayram kutlamasını bire bir yaparım, kimseye süslü mesajlarda çekmem. arayıp yüz yüze konuşursam bayramını kutlarım, arayamasamda susarım. Ben bayramları bire bir yaşamayı severim. ev ev dolaşır büyüklerin elini öperim. mezarlıkları dolaşırım. ama mesajlaşmam. ben burda hiç bi yazımda kimseyi suçlamadım aslada suçlamam. ama kimsenin beni suçlamasınada müsaade etmem abisi. gelelim erkan sana artık bu kadar insanları suçlamana ve eleştirmene baya kızmaya başladım. inasanlar yaşamm mücadelesi verirken , geçim derdindeyken, kalkıp köye gelip bir şeyler yapamazlar. biri çeşme yaptırmışsa durumu iyi olduğundan yapmıştır. durumu kötü olsaydı oda yaptıramazdı. insanlar burda onu yapalım bunu yapalım demiyor sadece bir özlemden hasreten basediyor sen inadına bunu görmüyor hala ne yaptızdan gidiyorsun. onlar uzak..

peki sen ben ne yaptık.........

burdayız o yolu her za man görüyoruz... mazotunu beile aldık koyduk almadıkmı. nerde o mazot o mazotu kaymakamlık başka yerlerde kullanmadımı.. kendi paramızla aldığımız o kadar mazaota sahip çıkabildikmi. devletin imkanlarının yetmediği bir yola köylü sen yada ben ne yapabiliriz... varmı bi siyasetçimiz. yada varmı bir millet veklili yada bakanımız. Köy hizmetlerinden çıkan bir görevli o yolda kaç saat çalışıyır. gelip o görevliyi gurbetteki insanlarımızmı yönlendirecek. bırak artık insanlara yüklenmeyi. biz gönülden özlemden hasrettten bahsediyoruz...

artık azıcık durul...sakinleş...

soner ve erkan kardeşim kusura bakmayın..

her ikinizide gözlerinizden öpüyorum..
Özkan Durmuş

Selam Anlasildi Artik

Selam

Anlaşıldı artık , burda güzel dilek yada temennilerdende insanlar bıktı. Çünkü bu siteye en fazla uğrayan ve en fazla yazı yazan ben oldum.

Madem artık bir aktivitenin zamanı gelmiş ve geçiyor, bundaa da size hak veriyorum ozaman benim köyümün en fazla göç verdiği metropollerden iki şehir seçtim.

Kabul ederseniz bi abiniz yada bir büyüüğünüz olarak ben istanbuldaki arkadaşları organize etmek için nurdal beyi görevlendiriyorum. (bu güzegaha dahil olan izmit adapazarı)

Bursa içinde bir gönüllü arıyorum ve en kısa zamanda cevap bekliyorum.

Köyümüzde bir etkinlik düzenlemek için ; bu illerdeki katılacak olan kişilerin izin durumlarını ayarlamaları, aynı zmana denk getirmleri gerekmektedir. Memleketteimizde yada yakın illerdeki yaşayan köylülerimiz için bu sorun olmayacaktır.çünkü nihayetinde gurbetçi kardeşlerimizin izin zamanını içerisndeki bir cumartesi yada pazara denk geleceğinden burdaki herkes rahatlıkla istediği halde katılabilirler.

Bu illerden gelecek olan arkadaşlarımız kendilerini ayarladıktan ve bana bir gün verdikten sonra burda yapılacak olan her türlü organizeyi siz daha burya varıncaya kadar tertip edip düzenleyeceğimden kesinlikle emin olabilirsiniz.

Bu aktivite için sizlerin belli bir zmanı ayarlayıp bu zaman içinde, ayrı ayrı yada birlikte yola çıkıp o günü burda bulunmanız yeterli olacaktır. Burda sizleri karşılıyacak bir organizenin sizinde görüşleriniz alınarak en iyi şekilde yapılacağından kuşkunuz olmasın. Biliyorum her birinizin ayı ayrı işleri ve sorumlulukları var. Benimde bana göre bir sürü sorumluluklarım var. Ama; bilinki ne sorumluluğum olursa olsun sizi belirlemiş olduğunuz gün ve saatte köyde bekliyor olacağım. Söz veriyorum eğer grup gelirseniz sizi köyün girişinde davullu zurnalı karşılıyacağım.

Hanlı köyü 1. Köy şenliği

ya’da

hanlı köyü 1. Pancarcı şeniliğ

Adı altında her türlü resmi izin ve güvenlik sağlayıcı tedbirler tarafımdan ilgili mercilerden alınacaktır.

Şenlik tertip komitesi tarafımdan kurulup her türlü düzenleme sizlerinde isteği doğrultusunda yapılacaktır. Katılmak isteyenlerin köyde evimiz yada yerimiz yurdumuz yok demelerini istemiyorum. Bizim evimiz herkesin evidir. Arzu edip gelmeleri yeterlidir.

Gurbetten gelecek olanlardan kesinlikle sponsor yada maddi bi yardım istemiyorum.

Herkesin bu konuyu ciddi ciddi oturup düşünmesini ve gereken hassasiyeti göstermesini,şimdiden düşünüp kendini hazlırlamsını ümit ediyor hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum.
Özkan Durmuş

Selam Arkadaslar Buaraya

Özkan Durmuş - 14 Aralık 2005 - Genel Mesajlar
Selam ARKADAŞLAR

Buaraya kimse kimseyi suçlamak yada eleştirmek gibi bir niyetle girmiyor. Sadece arkadaşların uslübunda yılların verdiği özlemle, tatlı bir sitem vardır. Sakın bunları kimse yanlış analayıp, yanlış yorumlamasın. Burdaki inasanlardan kimileri gitmiş, geriye kalan bir özlem le yanıp tutuşuyor, kimileri ise burda yanlız kalmanın vermiş olduğu hüznün ve özlemlein etkisiyle duygularını sitemlerini dile getiriyor. Ama bütün bunlar saygıya ve sevgiye dayalıdır. Burda olan herkes ; ne türlü olursa olsun mutlaka bir birine akarabadır, candır, canandır yada yarendir. Hiç bi türlü kan bağı olamayan inasanlar bile burda birinci derecede bir birlerine akarabadırlar. Çünkü; aynı toparağın kanını taşıyorlar.

Ben burda:

bir abiniz, bir kardeşiniz yada büyüğünüz olarak suçlama kelimelerini yasaklıyorum. Gerçekten bir suçlama niyetei olanlar varsada onlarıda , burdan sesleniyorum.

1-Kimse keyfi için vatanını memeleketini terk etmemiştir.

2-Kimsede memleketinde keyfi için kalmamıştır.

Herkes sorunları için , yaşamı ve yaşam mücaadelesi için bir şeylerin peşine koşmakatadır, koşmayada mecburdur. Burası gönüllerin birleştiği, gönüllerin ve özlemlerin yarenlik ettiği bir yerdir.

Size bi örnek;

Çocuk bile annesinden ayrı kaldığı bir kaç saatlik bir sürede onun için ağlar , sızlanır feryat eder. Ama annesi döndüğü zaman tekrar ağlar ona ağlayarak koşar, sarılır ama annesinin yüzünü gözünü tırmalar ve hatta saçını başını bile yolar. Yanlız sım sıkıda sarılır. Bu özlemdir , HASRETTİR. İşte burdaki sitemler de öyle bir hasretin ve özlemin ifadesidir.

HEP SAĞLIK VE SIHHATTE KALIN ARKADAŞLAR. söz: ben size bol bol resim yollayacam.

Özkan Durmuş

Amcam Yanuhta

Özkan Durmuş - 14 Aralık 2005 - Genel Mesajlar


Amcam yanuhta ağıl yapmış koyunu burda yatırıyordu. Gece çadırda da kendi yatıyordu, arap isminde de bi köpeği vardı. Bir sabah amcam geldi aynen şöyle dedi; Demahki arap koyunun yanında geca yuhliyerdi kurt galdi tam ustundan geçti vallah sezaydi parçalardi. Sorduk, amca tam üstünden geçtiğini nasıl anladın? Demahhki... arabın üstünde çamur izi vardi... dedi.

Özkan Durmuş

Bugun Karakisi

Özkan Durmuş - 14 Aralık 2005 - Genel Mesajlar


BUGÜN KARAKIŞI YAŞIYORUM

Kış olmasına rağmen, aylardır güzel süren hava bu gün tam etkisini gösterdi.

Acaba diyorum dağda yada yolda kalan varmı? Açmı, üşüyor mu..? Bilsemde ulaşsam, açmı doyursam, yorgunmu elini tutsam diyorum...Zordur karakışın soğuğu, acıtır yakar insanı. Aklım almaz, elim yetmez biliyorum.. Biliyorum ama yinede bekliyorum...

Bizim dağ iyidir; eski deliliği eski hırçınlığı yoktur artık. Kolay kolay kimse kalmaz. Hem uyanıktır insanımız. Eski yokluk , eski yoksulluk muki; bir çuval arpa , bir çuval buğday için kendini dağlara, kara borana vursun... Çok duymuştum eskilerden çokkk... Dinlemiştim elim kulağımda hayallere dalarak. Bu nasıl baba... bu nasıl ataki çocuklarının bir lokma ekmeği için kendini dağlara ölüme vuruyor..?

Bundan 5 yıl önce Kars-Ardahan karayoluyla Ardahana gelmekte olan bir tır Sakaltutan dağında zirveye çıkarken patinaja tutuluyor. Tırın içinde 2 şöför var... Gecenin bi yarısı. Biri direksiyonda, diğeri zincir takmak için arabadan iniyor. Direksiyonda olan dışardan bi uğultu duyuyor, inecek inemiyor çünkü el frenini çekmesi lazım. El frenini çekse donacak, bi daha inmesi mümkün değil. O yöreyi eskilerimiz çok iyi biliyor çünkü; ekmek davası için o dağları çok arşınlamışlar çoookkkk. Neyseki şöför son çare el frenini çekip arabadan iniyor. Elinde fener, arkadaşına sesleniyor. Arkadaşından ses seda çıkmıyor. Bir bakıyorki kan izleri var, bide köpek buna doğru yaklaşıyor. Bu koşar adım arabaya canını zor atıyor. Sonuçmu? Telefonla jandarmaya ve susuz ( eski cilavuz) polisine dağda kaldığı haberini veriyor. Bir bakıyorlarki adamın sadece ik adet ceket düğmesi kalmış anında kurtlar parçalamış, üstelik kan bulaşan elbiselerinide yemişler. Şimdi coğrafi konumada baktığımda; atalarımızın, dedelerimizin bizi var etmek ve yaşatmak için nasıl bir bölgede yaşam mücaadelesi verdiğini daha iyi anlıyorum ve onların önünde saygıyla eğiliyorum...

Aradan yıllar geçmiş, göçen gitmiş.... kalan kalmış, yine bir kara kış ben burdayım ve ben...

BUGÜN KARAKIŞI YAŞIYORUM....
-42 DERECE

Özkan Durmuş

Bu Gun

Özkan Durmuş - 14 Aralık 2005 - Genel Mesajlar


Bu gün yine geldim... kendi kendime gezdim dolaştım , kendi yazılarımı okdum bekledim bekledim... yok abi yok... Tamam söz arkadaşlar artık ben gelsem bile yazmıyacağım , yorumda yapmıyacam , eleştiride yok valla siz yazın yeterki yazında okim........:((

KENDİNİZE İYİ BAKIN

Görüntülenen : 10 - Toplam : 17

Hantuşet Üye Listesi

C

D

E

F

G

H

K

N

O

S

Ş

T

V

Şavşat ve Köyleri