Şavşat ve Kültür-Sanat Öyküler

MEYVELERİ KİM YEDİ

Tolga Yıldırım

bir adamın içlerinde lokmanın’da bulunduğu pek çok kölesi vardı. lokman, köleler arasında zayıf, çirkinve gösterişsiz olduğu için hor görülürdü.

Bir gün efendileri kölelerine meyve toplayıp getirmelerini emretti. lokman ve diğer köleler meyve toplamak için bağa gittiler. o köleler, topladıkları meyvelerin lezzetine dayanamayıp hepsini yediler. dönüp efendilerinin yanına geldiklerindeise, meyveleri lokman’ın yediğini söylediler. Efendi yüzünü ekşitti ve lokman’a ağır sözler söyledi lokman kendisine iftira attığı söyledi ve şöyle bir teklifte bulundu:

’’ey benim efendim! bizi imtihan et, hepimize bolca sıcak su içir. sonra da sen atına bin, bizide yaya olarak ovada koştur. o vakit meyvelerin kimin yediğini anlarsın efendi kölelerine bolca sıcak su içirdi sonrada hepsini ovada bir aşağı bir yukarı koşturmaya başladı. bir süre sonra kçlelerin mideleri bulandı, yediklerini içtiklerini çıkartmaya başladılar. lokman’a da bulantı geldi. fakat , onun midesinden su dan başka bir şey çıkmadı. böylece meyvelerin kimin yediği, yemediği ortaya çıkmış oldu.

Bu İçerik 161 Kez Görüntülendi

Kültür Öyküler Üye Listesi