Sıxiya-Yoncalı Ayşenur Şahan

Sıxıya ve Şavşat

Sıxıya ve Şavşat

12 Eylül 2006
Ayşenur Şahan
Ayşenur Şahan Galeri

Ayşenur Şahan Galeri

16 Eylül 2004
Ayşenur Şahan

Sıxiya Mesajlar Ayşenur Şahan

Ayşenur Şahan

Merhaba Diyerek

Merhaba diyerek tekrar yazmak kısmet oldu çok şükür. Öncelikle amcam NECAT ŞAHAN ın vefatından dolayı mesaj yazan bütün herkese çok teşekür ederim. Sizler sağolun efendim. Amcamın ve bütün Baki aleme göçenlerin yeri Cennet olsun inşaallah. Bu yıl köyüme amcamın vefat ettiği gün gittim ve sonrasında bir aya yakın kaldım. Bundan yedi yıl önce sessizdi, şimdi hepten sessizleşmiş.

Cenazeden dolayı bütün herkes bir aradaydı.Ama ne yazık ki, komşu köyümüz Suloban’dan gelenlerde olduğu halde sayı çok azdı. Kimse kalmamış köyde. Gençlerin çoğu gurbetçi olanları.Yani şimdi hepsi geri dönmüştür. Yaşlılarsa hali ise gerçekten insanın içini burkacak kadar hazin.İki büklüm olmuş bir çoğu, ama sorsanız genede gelmeye razı değiller köyden. Haklılarda gerçi ama.Şehir hayatı onlar için açık hapishane gibi..

Geçen gidişimde yaşadığım acının bir benzerini daha yaşadım. Terk ettiğimiz evimizi açtığımda. Kısaca biz buralara alışamadık ama yapacak başka çarede yok. Sayılı gün geldi geçti, burdayız işte. Her tarafı beton olan şehirde.

Sahi hiç dikkat ettiniz mi? Köyümüzdeyken yıldızlar daha yakın sanki, elini uzatsan tutacakmış gibi. Gecenin sessizliğinde, Ağustos böceklerinin konserini dinlerken, gece kuşunun ötüşü. Gökyüzünde yıldız kayarken sanki hemen yanı başına inmiş gibi olması. Neyse şimdilik bu kadar yeter diyelim. Bütün herkese selam ve saygılarımı sunuyorum.

Not:Resimde çektim yakında sayfalarımızda göreceğiz inşaallah.

Ayşenur Şahan

Yoncalı Seni Çok Seviyorum

Ayşenur Şahan - 28 Şubat 2006 - Genel Mesajlar

Öncelikle böyle bir imkanı bize sağlayan site sahibi ve yöneticisi abilerime teşekürü bir borç bilerek kendilerine çok teşekür ederim. Yaklaşık bir yıldır birlikteyiz ama köyler bölümü daha yeni oluşturulduğu için daha yeni yazıyorum köyümle ilgili. 2004 yılının yazında bir günlüğüne gidebildiğim evim gariban kalmış "arayanım soranım yok benim" der gibiydi. Daha fazla dayamadığım için ordan ayrılıp anam’ı ziyarete gittim. O nun karşılaması ise içler acısıydı "Kızım senelerdir neredeydin" der gibiydi mezarından. Ondan sonrasını ne siz sorun nede ben söyleyim.

İmkansızlık olmasa buralarda ne işimiz vardı!. Kapanan evler çok fazla, genç kesim yok denecek az kalmış.

Hepimiz bir yerlere savrulduk. Gurbete mahkum olduk. Babam hala bizim geri döneceğimize inanmak istiyor. Yaşlı insanlar gurbete dayanmakta daha da zorlanıyor.

Köyüm evim seni çok özledim ama gel gör ki zalim gurbet bırakmıyor artık. Sana hasret gideceğiz!. Taşına toprağına selam olsun. Bütün köy halkımı saygı ve hürmetle selamlıyorum. Bizler gurbette kalsak ta her gün ben ordayım. Bu site var oldukça ben ordayım. YONCALI’M SENİ ÇOK SEVİYORUM!

28.02.2005
AYŞENUR ŞAHAN

Sıxiya Üye Listesi

A

B

C

D

E

F

G

H

K

M

N

O

Ö

S

Ş

T

U

V

Y

Şavşat ve Köyleri